Recipe Skill Level: Normaal
Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel
Banoffeetaartjes / Banoffeetaart stond al heel lang op mijn lijstje om eens te maken en toen ik het boek van Linda Lomelino ontving dacht ik ook meteen aan dat recept om uit te proberen. En dat heb ik ook gedaan, al heb er niet 1 grote taart van gemaakt, maar ...
Read moreDadel Koekjes
Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.
Read moreMini visbestilla’s
Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking ...
Read moreKoksmutsjes
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂 Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar ...
Read more“Spaghetti”-Chebbakia
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.
Read moreKokosmaantjes met chocolade
Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia Jouhri en kitchenprincess.
Read moreGehaktbroodjes
Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook dit met het gehakt. (ui niet raspen!!) Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook de blokjes in water tot ze gaar zijn.
Read moreMini mhensha met gemalen amandelen
Mini mhensa met gemalen amandelen, Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof en niet te fijn) Voeg 1 kom (van soep) suiker toe.
Read more