Recipe Skill Level: Erg simpel
Zoete broodjes
Zoete broodjes, Lekkere voor bij de koffie. Dit zijn echt heerlijke broodjes, je moet er wel tijd voor nemen.
Read moreSigaar; bamboekoekjes
Sigaar; Bamboekoekjes, Dit is een recept van Choumicha, zij heeft het afgelopen zaterdag gemaakt.
Read moreTraditionele nasi
Traditionele Nasi, Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst. In Nederland wordt de term nasi (soms geschreven als "nassi") vaak gebruikt om het gerecht nasi goreng aan te duiden.
Read moreFoe yong hai
Foe Yong Hai, is een Chinees gerecht van ei met tomatensaus. De naam Foe young hai is een fonetische vertaling voor roerei gemengd met krab. Oorspronkelijk waren garnalen een basisingrediënt samen met lente-ui. Tegenwoordig is het recept aangepast, en kan men het vegetarisch verkrijgen of met andere vleessoorten, zoals cha ...
Read moreTjap Tjoy met Kip
Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.
Read moreChinese mihoen
Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië ...
Read moreGebakken banaan
Lekkere gebakken banaan in een jasje, De banaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden of alleen doormidden.
Read moreGelukskoekjes
Chinese gelukskoekjes met een boodschap erin. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht op 160 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm en draai het papier om.
Read moreGefrituurde ijsbolletje
Gefrituurde ijsbolletje, het is echt waar! Een bakblik of een platte schaal met een laagje aluminiumfolie 10 min. in de diepvries zetten. Het ijs uit de diepvries halen en met een ijslepel twee bolletjes makken.
Read moreMarokkaanse fruitsalade
Marokkaanse fruitsalade, Appels en peren schillen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden in een kom doen. Sinaasappelsap en citroensap erbij doen zodat het fruit niet bruin wordt.
Read more