Loader

Recipe Skill Level: Erg simpel

Slagroom stijf kloppen

Slagroom stijf kloppen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Slagroom kan worden bereid uit verschillende soorten dunne room die van de volle melk worden geschept. Het vetaandeel van slagroom bedraagt 30 à 40 procent. - wikipedia

Read more
Tips voor een perfect gistdeeg - voor brood

Tips voor een perfect gistdeeg – voor brood

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het maken van brooddeeg (zowel voor gewoon brood als kleine broodjes, hartig of zoet) vereist enige oefening. Hoe vaker je het maakt, hoe beter het lukt. Met de volgende tips gaat het hopelijk wat beter!

Read more
Amandelen pellen

Amandelen pellen

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Hoe je amandelen kan pellen.

Read more
Eiwitten stijf kloppen

Eiwitten stijf kloppen

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je eiwitten het beste kunt stijf kloppen, omdat dit nogal eens misgaat. Het eiwit wordt helemaal niet stijf, onderin blijft het te dun of het eindresultaat is niet luchtig. Hierbij mijn tips, die ik door de jaren heen heb opgedaan en die voor mij ...

Read more
Bananabread

Bananabread

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het recept is in de jaren 30 ontstaan in Amerika toen er schaarste was. Huisvrouwen wilde geen bananen weggooien en vonden een oplossing voor overrijpe bananen in deze cake. 23 februari is in Amerika nationale bananabread-day :D

Read more
Amandelfinanciers

Amandelfinanciers

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Deze financiers zijn cakejes, maar worden niet op een standaardmanier gemaakt. Er zit bijvoorbeeld geen bakpoeder in en ook geen eigele, alleen eiwit. Toch zijn ze niet zwaar of compact, maar lekker zacht en luchtig! Je hebt er eigenlijk speciale ovalen vormpjes voor nodig, maar een muffinvorm gaat ook prima.

Read more
Lamingtons

Lamingtons

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in Australië), Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem ...

Read more
Witte chocolademuffins

Witte chocolademuffins

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik ben gek op het maken van muffins, omdat ze zo simpel en snel klaar zijn. Voor het beste resultaat mix je de ingrediënten niet, maar roer je ze door elkaar en laat je er klontjes in. Dat is HET geheim voor goede muffins met de juiste structuur en vorm. ...

Read more
Madline (madeleine)

Madline (madeleine)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Heerlijke cakejes in schelpjesvorm! De cakejes zijn afkomstig uit Commercy, een provincie in het noorden van Frankrijk. "Madeleine" zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die bij het onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczynski deze cakejes zou hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. ...

Read more
Rösti-ovenschotel met zalm

Rösti-ovenschotel met zalm

forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Ik gebruik niet vaak pakjes en zakjes of voorgekookte/gebakken dingen, maar rösti koop ik wel van Aviko. Deze ovenschotel is heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt variëren met de groenten en in plaats van zalm ook tonijn, gebakken kipstukjes of gehakt gebruiken of het vegetarisch houden.

Read more