Recipe Type: Ramadan
Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s
Makkelijker kan het bijna niet met deze mini halal worstenbroodjes. Je hebt ze zo gemaakt en het zijn fijne kleine hapjes om op tafel te zetten.
Read moreSpekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij
Spekkoek (id: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is ontstaan. Het recept is waarschijnlijk afgeleid van een vergelijkbare type cake van Duitse oorsprong, namelijk de Baumkuchen, maar aangepast met in Nederlands-Indië beschikbare ingrediënten.
Read moreIjshoorntjes
Deze ijshoorntjes zijn heerlijk als voorafje of voor een gezellig avondje. Hartstikke lekker en snel gemaakt.
Read moreAmlou – extra ingrediënten
Amlou is een mengsel van Arganolie, amandelen en honing en wordt gezien als een ware delicatesse. Het is niet alleen erg lekker, maar vooral ook gezond. Ideaal voor op toast, broodbeleg of op pannekoeken. Amlou is bovendien snel klaar te maken en is voor langere tijd te bewaren.
Read moreMini visbestilla’s
Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking ...
Read more“Spaghetti”-Chebbakia
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.
Read moreBaghrir – gringo – marokkaanse pannekoek
Baghrir - Gringo - Marokkaanse Pannekoek, je neemt een mengkom en giet daar 400 ml lauw water in, hierin verbrokkel je de gist en je roert tot dat die opgelost is.
Read moreRziza – Rzeeza – Rzizat al qadi
Razat El Qadi of El Kadi is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent . Vreemd genoeg zijn deze heerlijke Marokkaanse pannenkoeken vernoemd naar een tulband, dat is een traditionele en landelijke hoofddeksel dat Marokkaanse mannen dragen in sommige regio's, vooral in de Sahara (woestijn) om hen te beschermen ...
Read moreRziza – Rzeeza – Rzizat al qadi
Razat El Quadi of El Kadi (Rziza - Rzeeza) is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent. Rzeeza wordt meestal geserveerd tijdens de ramadan en ook voor speciale traditionele gelegenheden.
Read more