Recipe Type: Hoofdgerechten
Krijg je bezoek of wil je gewoon heerlijk koken en heb je inspiratie nodig voor een makkelijk of juist een uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke hoofdgerechten uit de Marokkaanse keuken, maar ook uit andere keukens, bijvoorbeeld: Spaans, Italiaans, Nederlands, Arabisch of Oosters. Tajine's, Marmita's, couscous, Paella, spaghetti, couscous en nog veel meer. Je kan natuurlijk ook je eigen recepten hier plaatsen.
Basmati rijst met kippenvleugels
Basmati rijst met kipvleugels, Neem wel een goede geurige Basmati rijst, en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.
Read moreTajine met kip en groenten
Tajine met kip en groenten, Met warm knapperig brood eten, je kunt er een simpele salade erbij nemen, maar ik doe zonder want je raakt snel vol van die tajine!!!
Read moreGegrilde Koteletten met honing en italiaanse kruiden
Gegrilde Koteletten met honing en italiaanse kruiden, Ik heb ze gister gemaakt, en ze zijn heerlijk!! Wat wel belangrijk is, is dat je goed vlees moet kopen, dus een jong lammetje!!
Read moreTraditionele nasi
Traditionele Nasi, Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst. In Nederland wordt de term nasi (soms geschreven als "nassi") vaak gebruikt om het gerecht nasi goreng aan te duiden.
Read moreFoe yong hai
Foe Yong Hai, is een Chinees gerecht van ei met tomatensaus. De naam Foe young hai is een fonetische vertaling voor roerei gemengd met krab. Oorspronkelijk waren garnalen een basisingrediënt samen met lente-ui. Tegenwoordig is het recept aangepast, en kan men het vegetarisch verkrijgen of met andere vleessoorten, zoals cha ...
Read moreTjap Tjoy met Kip
Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.
Read moreChinese mihoen
Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië ...
Read moreLamsvlees met tomaten
Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.
Read moreRijst met Tonijn
Rijst met Tonijn, Snijd de ui en de paprika in blokjes en bak ze in een pan een beetje bruin, voeg de geperste knoflook en gesneden peterselie toe.
Read more