Recipe Type: Deegwaren
Marokkaans brood
Marokkaans brood, lekker zacht. Het is onmisbaar in de Marokkaanse keuken. Vooral lekker bij traditionele Marokkaanse gerechten zoals Tajine en marmita.
Read moreAmerican pancakes
Deze pannenkoekjes zijn supersimpel en heel snel gemaakt. Je kunt ze bij het ontbijt eten of tussendoor, wanneer jij wilt. Ik gebruik het recept van Nigella Lawson en dat werkt perfect. Je kunt er nog blauwe bessen doorheen doen of rozijnen, maar naturel zijn ze ook lekker. Met stroop bijvoorbeeld ...
Read moreVisbestilla
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in ...
Read morePizza pollo
Kip is het belangrijkste ingrediënt van deze pizza, samen met tomatensaus en kaas. Liefst veel kaas. Daarom gaat er naast mozzarella ook een extra geraspte kaas bij.
Read moreRziza – Rzeeza – Rzizat al qadi
Razat El Qadi of El Kadi is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent . Vreemd genoeg zijn deze heerlijke Marokkaanse pannenkoeken vernoemd naar een tulband, dat is een traditionele en landelijke hoofddeksel dat Marokkaanse mannen dragen in sommige regio's, vooral in de Sahara (woestijn) om hen te beschermen ...
Read moreRziza – Rzeeza – Rzizat al qadi
Razat El Quadi of El Kadi (Rziza - Rzeeza) is een unieke Marokkaanse crêpe, dat letterlijk 'tulband' betekent. Rzeeza wordt meestal geserveerd tijdens de ramadan en ook voor speciale traditionele gelegenheden.
Read moreApfelstrudel met bladerdeeg
Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder lekker dan de originele. Hij is ook snel klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig.
Read more