Zoete broodjes
2005-10-12- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4 / 5)
41 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - half ltr. lauwe melk
- theeglas zonnebloemolie
- theeglas suiker
- 1 ei
- 1 1/2 eetlepel gist
- 1/2 zakje bakpoeder
- beetje zout
- bloem
- anijszaad
Method
Step 1
Doe de lauwe melk, olie, ei, suiker en zout in een kom. Meng dit goed door elkaar. zeef de bloem met de bakpoeder en gist er boven, kneed dit tot een zeer soepel deeg. LET OP!!! Het deeg mag niet te hard zijn, het moet wat plakkerig zijn. Laat het in een afgedekte kom, met een zak eromheen rijzen. ongeveer een uur.
Besmeer je handen met zonnebloem olie en maak van het deeg, kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat. Het makkelijkste is ze in aluminium bakjes te doen. Er passen er 9 op een bakplaat. Laat ze nogmaals goed rijzen. ongeveer een uur.
Verwarm de oven goed voor.
Bestrijk de broodjes met eidooier, en bak ze op 175 graden, ongeveer een half uurtje. Je ziet zelf wanneer ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.
Dit zijn echt heerlijke broodjes, je moet er wel tijd voor nemen.
posted by hind on 12-10-2005
Weet iemand op welk moment je de anijszaad in het deeg moet doen? Misschien lees ik er over heen maar ik kon dat niet vinden. Bedankt!
posted by kookgek on 12-10-2005
dus je moet de gist met de meel doen je hoeft de gist niet eerst eerst met water te vermengen gewoon zo met de meel lost het wel op dan???
groetjes kookgek
posted by soulfa on 12-10-2005
anijszaad gooi je er tegelijk met de suiker in.
Ik heb het hier over droge gist, die doe je er tegelijk met de boem in.
Als je verse gist gebruikt los je die op in de melk.
posted by hind on 12-10-2005
Djazzikallah Soulfa. Ik ga ze vanmiddag proberen te maken. Voor vanavond na het vasten.
posted by kookgek on 12-10-2005
oke ik ga zo nu uitproberen voor vanavond zet dan ook de foto erop
bedankt groetjes kookgek
posted by ceuta on 13-10-2005
en ladys zijn ze gelukt?
posted by Raya on 13-10-2005
Ziet er lekker uit!!
Even een vraagje over dat theeglas zonnebloem olie…. bedoel je een marokkaans theeglas zo’n kleine?
posted by soulfa on 13-10-2005
ja een marokkaans theeglas, wel goed vol.
posted by hind on 14-10-2005
Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn nog gelukt ook. Wij hebben dus iets lekkers voor bij de Harira vanavond.
posted by niwahoo on 16-10-2005
hallo lieve zuster even over de gist bedoel je nou bakpoeder of gewoon gist die je altijd voor brood gebriukt alvast bedank
posted by soulfa on 17-10-2005
gist die je voor brood gebruikt, ik gebruik gedroogde.
maar ook bakpoeder noet er in.
posted by Hajira on 18-10-2005
hoeveel meel moet ik er ongeveer in doen voor ik straks teveel doe???
wil iemand het me zo snel mogelijk laten weten (of mailen naar real_m0cr0r0se@hotmail.com die o’s zijn nullen) wil ze graag zometeen maken…
alvast bedankt lady’s ze zien er wel erg lekker uit….
posted by soulfa on 18-10-2005
Je moet meel blijven toevoegen totdat je een goed deeg hebt.
posted by tangia on 19-10-2005
ik ga ze straks ook maken inshaAllah!
posted by saadia29 on 19-10-2005
Ik ga ze ook zo maken, maar ik heb geen anijs, is dat een probleem??
posted by soulfa on 19-10-2005
Nee, kan prima zonder anijs.
posted by fati on 19-10-2005
wat is anijszaad?
posted by tangia on 19-10-2005
anijszaad is 7ebbet 7lawa..
de mijne zitten nu in de oven
posted by ceuta on 20-10-2005
en zijn ze gelukt wil ze ook maken straks
posted by BugaBoo on 22-10-2005
En mislukt….de eerste plaat in ieder geval toen riep ik mn mama erbij en die kwam de boel redden..Je moet hele kleine bolletjes maken, anders krijg je plakdeeg van binnen, want ze zetten niet uit van binnen. Worden dus niet luchtig ofzo. En je moet ze een beetje platdrukken. Weinig deeg per bolletje dus, de tweede plaat is wel beter gelukt ze moeten nu koelen
posted by women on 23-10-2005
ik ga ze ook maken jullie horen van me of het gelukt is ok
posted by oem Yahya on 11-01-2006
ik heb ze gemaakt er vind ze erg lekker, alleen ze wilden niet echt rijzen en kreeg ze ook niet echt mooi rond, maar het ging natuurlijk om de smaak en die was prima.
posted by Belgica on 06-10-2006
ik heb dit recept ook, had ze een keer uitgeprobeerd maar ze werden hard en hij rees ook niet, nu durf ik ze niet te maken :(:(;(
posted by Belgica on 06-10-2006
ik heb dit recept ook, had ze een keer uitgeprobeerd maar ze werden hard en hij rees ook niet, nu durf ik ze niet te maken :(:(;(
posted by soulfa on 20-02-2007
Hoe vloeibaarder het deeg, hoe zachter ze worden.
posted by nadia20 on 29-09-2008
Slm dus het moet een beetje water zijn ofzo, bij mij zijn ze namelijk hard.
posted by AmatoAllah on 14-10-2008
Asalaamo 3alaykom broeders en zusters ,, ik wil jullie erg bedanken voor al die lekkere recepten ,eerlijk gezegt ik heb nog geen uitgebrobeerd, gebrek aan tijd , ik ga ze zeker uitbroberen incha allah, HEEL erg bedankt wasalaamo 3alaykom 🙂
posted by soulfa on 13-11-2008
nadia20, geen water maar melk. je moet het deeg heel plakkerig kneden. je maakt met olie aan je handen mooie bolletjes van
posted by samira1978 on 24-12-2008
heey soulfa
ik heb vandaag je broodjes gemaakt en wij vonden ze superlekker, maar die van mij blonken niet zoals op de foto, wat doe ik fout? te weinig eigeel?
groetjes samira
posted by juiken on 13-02-2009
salam alikom ik maak ze vaak en ze zijn lekker de kinderen vinden ook lekker
posted by soulfa on 08-04-2009
Goed eigeel erop smeren, samira. dan moeten ze zo zijn zoals op de foto.
posted by hananne on 02-05-2009
hallo
ik heb die broodjes gemaakt maar toen ik ze heb gebakken plakte ze op de bakplaat ook al zijn ze gekookt ik kan ze er niet afhalen maar voor de rest zijn ze wel zacht en lekker
posted by hananne on 02-05-2009
en eigeel was nog erger
posted by gerda on 06-09-2009
kijk bij deze staan wel hoeveelheden
posted by melahat on 11-09-2009
soulfa, moet de schaal niet besmeerd worden met olie?
posted by charmoula on 21-11-2010
bakpapier; misschien een idee