Zelfgemaakte kentuckyburgers
2013-01-17- Cuisine: Nederlandse
- Course: Lunch
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Heerlijke zelfgemaakte kentuckyburgers, lekker voor bij de lunch, of als extra gerecht.
Ingredients
- - kipfilet (hoeveelheid naar eigen keus)
- 4 eieren
- 1 kom paprika chips (fijn gekruimeld)
- snufje zout (zout zit al in de chips)
- snufje peper, meer mag ook indien gewenst
- hamburgerbroodjes
- sla, tomaten, augurken, ui (wat je lekker vindt)
- cheddar kaas
- knoflooksaus, ketchup
Method
Step 1
Snijd de kipfilet in schijven, grootte ongeveer net als het hamburger broodje.
De kipfilet dient de dikte te hebben van een normale burger, plet deze indien te dik een beetje met een vlees hamer.
Strooi een beetje zout en peper op de stukken kipfilet. Kruimel de paprika chips fijn, hoewel het raar klinkt paprika chips als paneer te gebruiken komt het wel heerlijk uit. Kluts de eieren, en haal de kipfilets door de eieren.
Vervolgens haal je de filets door de fijn gekruimelde paprika chips, zet deze vervolgens in een ovenschaal.
Laat de filets lekker krokant worden op 220 graden in de oven, ongeveer drie kwartier. Controleer in de tussentijd of je een mooi goudbruine korstje ziet.
Snijd de hamburgerbroodjes open en zet een plakje cheddarkaas op een kant, doe de broodjes even in de oven tot de kaas een beetje smelt.
Doe de filets in het broodje met de gewenste toppings en saus. Kinderen vinden dit heerlijk.
Eet smakelijk.
posted by muwahida on 23-01-2013
Mag ik vragen waar ik die hamburger broodjes vandaan kan halen??
posted by soutjee18 on 13-05-2013
Leukkk!!!