Zelfgemaakte honing
2005-10-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
22 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 liter Water,
- 1 Kg Suiker
- 1/2 Citroen
- eventueel ook een teezakje
Method
Step 1
Snij de citroen in kwartjes. Giet het water in een kom samen met de suiker en de stukken citroen. Eventjes mengen, maar niet te hard roeren. Zet alles op een middenzacht vuurtje gedurende een uur. Het geheel mag nooit echt aan de kook gaan, gewoon zachtjes laten sudderen. De warme oplossing is nu lichtgeel. Haal de stukjes citroen eruit en laat de suiker-honing afkoelen.
Mocht je een donkerder kleur wensen met een appart smaakje. Doe dan een theezakje (best zwarte chinese thee die je in een witte doek wikkelt en dichtbindt) bij het water tijdens het zacht suderen. Verwijder het zakje nadat het geheel een uurtje heeft gesudderd.
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
ankje wel meid!!
mijn moeder maakte het altijd voor mij, maar het werd tijd dat ik het zelf leer
posted by jolinde on 19-10-2005
dank je , zocht ik juist
posted by wassim on 28-10-2005
wallahila, honing is ook duur tegenwoordig, kan ik die nu lekker zelf maken, thankssss groetjes samira, wassim is de naam van mijn zoontje
posted by karima on 31-12-2005
die plaatje van die honing is donker gebruik jij zelf ook een theezakje of niet?
posted by oumhajar on 15-01-2006
ja, ik doe er ook een theezakje bij.
posted by loulouM on 22-01-2006
bij ons in marokko doen ze er cola bij voor de kleur
posted by vreesallah on 06-09-2006
slm wr wb lijkt op de recept om hars te maken …;)