Zelfgemaakte chocolademelk
2009-12-30- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(2.6 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 100 gram pure cote dor chocolade
4 afgestreken theelepels suiker
500 ml volle melk
Method
Step 1
Verwarm in een pan de 500 ml melk met de 100 gram in kleine stukjes gebroken pure cote dor chocolade tot deze is gesmolten, voeg dan de 4 theelepels suiker erbij en roer dit tussendoor heel goed. (breng het niet aan de kook)
Voor slagroom kun je zelf slagroom kloppen en hierop wat pure chocolade raspen met eventueel een kersje of een ander soort rood fruit er boven op.
geen
posted by koken20 on 04-01-2010
hei ,
bedankt vor het heerlijke recept,,maar kan je ook gewoon melk chocolade gerbuiken of is dat dan niet lekker?
posted by PrincessChida on 05-01-2010
Met pure chocolade is het lekkerste, het moet wel chocolade van een goed merk zijn want dat proef je echt goed terug in je chocolademelk.. Ik zou het zelf niet met melk chocolade maken, ik denk dat de smaak dan wat minder word..
posted by koken20 on 07-01-2010
maar als ik gewoon zo pure chocolade eet vind ik het echt heel vies maar als je er melk doorheen doet lijkt me het dan wel lichter van smaak,nadat iik pure chocolade heb gekocht zal ik zeggen het is geworden de chocomelk
gr
posted by PrincessChida on 08-01-2010
De pure chocolade word wel milder van smaak maar je kan ook melk chocolade proberen hoor 🙂
posted by beginnertje on 22-11-2011
Recept is weegg!! En ik had net zo een zin in chocolademelk