Zalmbuideltjes met Hollandse garnalen (foto’s).
2013-03-16- Cuisine: Nederlandse
- Course: Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr. gerookte zalm
- 100 gr. grijze garnalen
- ...1 vleestomaat
- 1 citroen
- handje bieslook
- 2 handjes sla
Saus:
- 4 el. mayonaise
- 1 el. tomatenketchup
- zout en peper
Method
Step 1
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in hele kleine blokjes.
Roer de mayonaise, ketchup door elkaar tot een sausje. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
Doe 3 flinke eetlepels van deze saus in een kom, samen met de garnalen en tomaten. Knip de bieslook erboven en schep alles door elkaar.
Bedek een klein schaaltje met een vel plastic folie.
Belg het schaaltje met 1/4 deel van de gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen.
Schep 1/4 deel van het garnalenmengsel erin.
Vouw de zalm er overheen.
Pak de folie op en draai strak op tot een bolletje. Maak er zo nog 3 en bewaar ze tot gebruik (omgekeerd) in de koelkast.
Serveertips
Verdeel wat sla over 4 bordjes. Haal de buideltjes uit de folie en leg ze met de mooie kant boven op de sla. Garneer met een mooi gedraaid schijfje citroen en een sprietje bieslook.
Leuk als VOORGERECHT…. maak ze dan alleen iets kleiner, dus kleiner schaaltje gebruiken! Eet smakelijk!
posted by sara6 on 18-03-2013
Lijkt me lekker. Kleine tip: voor een stevig resultaat kun je misschien kant en klare aardappelsalade er doorheen doen.
posted by tchoepita on 18-03-2013
zoo, ziet er lekker uit, ga ik echt een keer proberen