Yoghurtcake
2008-10-11- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:15 h
Average Member Rating
(3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- bakblik van 26 cm
200 ml volle yoghurt
240 gram fijne suiker
240 gram bloem
1,5 dl zonnebloemolie
3 eieren
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Method
Step 1
vet bakblik in, verwarm de oven op 170 graden
mix de suiker met de yoghurt en de olie glad voeg 1 voor 1 de eieren toe
mix op de hoogste stand voor 5 minuten en voeg de bloem, de bakpoeder het vanillesuiker en het zout toe en mix nog 5 minuten
giet het mengsel in de vorm en bak in de oven voor ongeveer 50 minuten
posted by taourirt on 13-10-2008
jammer dat je geen foto hebt geplaatst,IK GA HET MORGEN PROBEREN WAT DOE JE EROP VOOR DE VERSIERING
posted by martine on 14-10-2008
ik doe mijn best voor de foto en voor de
versiering moet je je fantasie gebruiken
ik heb hem een keer gemaakt en toen heel simpel een chocolade galzuur erover gedaan was een goede combinatie
posted by taourirt on 14-10-2008
yes,het is me gelukt ik heb voor de versiering streepjes chocolade saus opgedaan .echt lekker deze recept dank je wel
posted by xor on 14-10-2008
taourirt, heb je een foto voor ons?
posted by taourirt on 14-10-2008
nee helaas stond erniet stil bij,maar het is wel heerlijk
posted by taourirt on 14-10-2008
ik heb wel in plaats van yoghurt ,vanille yoghurt gebruikt
posted by Rachida1980 on 23-11-2008
Hoi ik vraag me af waarom de cake is ingezakt nadat ik de oven uit had gezet. De cake was bruin van boven dus ik dacht ik doe de oven uit voordat ik ‘m verbrand…. wie o wie kan mij dat uitleggen?
posted by martine on 30-11-2008
ik weet het echt niet misschien heb je het toch te snel open gemaakt en misschien was je oven te heet iedere oven is natuurlijk anders
posted by Rachida1980 on 07-12-2008
denkt het ook, ik had tussen door ook even de oven geopend… slechte zaak, maar ik kon er niet van afblijven. Ik ga het nog eens proberen en dan niet meer de oven openen tussendoor en de temperatuur lager zetten…
posted by missaya on 07-02-2009
als hij bruin is van boven betekent niet dat hij gaar is van binnen dus dan moet je even een tijdje de temperatuur zachter zetten om de cake van binnen te laten bakken. Anders zakt hij in.
posted by zohra25 on 11-05-2010
hallo allemaal,
ik heb deze cake gemaakt maar helaas niet gelukt in het midden is ie open gebaarst en kwam alle mengsel er uit, wat heb ik mis gedaan, heb percies wat hier boven staat gedaan…en heeft iemand nog tips voor het maken van dadelkoekjes de deeg lukt me niet , alvast bedankt