Loader

Yoghurt soep

2009-02-07
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1.8 / 5)

1.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ik gebruik een 4 liter pan!
    water (3/4 pan)
    2 kippenbouillon
    dikke kippepoot (wil je veel vlees, pak je er gewoon 2)
    flinke hand vermicelli
    beetje olie (naar smaak zonnebloem of olijf ieder wat je lekker vind)
    gedroogde nane (pepermunt)
    kommetje yoghurt ( ong.300ml)
    1 ei
    snuf zout

Method

Step 1

* zet pan water op met kip en bouillonblokjes

* als kip gaar is eruit halen en even laten afkoelen en klein maken

* de bouilon even zeven en er de vermicelli in gaar koken

* kipstukjes er weer bij

* de soep een beetje laten afkoelen

* in een kommetje de yoghurt met ei en snuf zout mengen

* pas als de soep een beetje afgekoeld is het yoghurt mengsel erdoor

PAS OP DE SOEP NIET MEER LATEN KOKEN ANDERS SCHIFT DE YOHGURT!!!!

* in een pannetje met klein beetje olie de gedroogde nane ong. eetlepel even laten braden

* olie-nane mengsel op de soep

* voor opdienen warm maken niet laten koken!!

je zou als afwisseling wilt is het ook lekker als je de nane even aanbakt wat tomatenpurree mee bakken!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.