Wokschotel met rundvlees en paksoi
2005-11-28- Cuisine: Chinese
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.7 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 struik paksoi
1 zakje Amoy WOk Express woksaus (smaak: oester-knoflook)
Ongeveer 300-400 gr Chinese eiermie (noedels)
300 gr biefstuk of bieflapjes (dunne biefstukjes zijn dat)
3 bosuitjes
1 rode paprika
3 el (wok)olie
Method
Step 1
Snijd het vlees in reepjes en bak het in de (wok) olie goudbruin in ongeveer 5 minuutjes. Als je wokolie gebruikt, krijgt je vlees een heerlijke smaak, maar je kan ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.
Snijd de paprika in stukjes en bak deze even mee. Was de paksoi en snijd het groene gedeelte in reepjes (het witte gedeelte gebruik ik nooit, is veel te hard en niet lekker). Voeg dit toe aan het vlees-paprikamengsel en bak het mee tot het heel klein is geworden (is al in een paar minuutjes).
Maak ondertussen de mie volgens de verpakking. Doe de woksaus door het vleesmengsel en meng het er goed door.
Mie afgieten en door het mengsel scheppen. Even doorwarmen en dan serveren.
Bestrooien met de bosuitjes, die je in ringetjes hebt gesneden.
posted by Rzinia on 28-11-2005
ik zie geen foto van de zakje amoy wok express
posted by ellouisa on 28-11-2005
neej sorry, had een foto gemaakt, maar krijg m hier niet op, weet niet welke link ik moet gebruiken bij imageshack
posted by chefkokkin on 29-11-2005
lekker
posted by john on 30-11-2005
voor deze variatie neem ik ook wel kipreepjes, oystersaus en heel veel koriander (verse). wokolie is echter duur en zinloos, neem gewoon een goede arachideolie en mix deze met een klein scheutje sesamolie, voeg ui en knoflook toe om te fruiten en een paar spaanse – ontpitte – pepertjes en je hebt veel meer smaak dan met wokolie.
posted by ellouisa on 30-11-2005
Dankje chefkokkin.
John: ik vind wokolie juist wel lekker en een lekkere smaak geven zonder dat het overheerst. Arachideolie mengen met sesamolie en die andere dingen wordt dan ongeveer net zo duur uiteindelijk. Bovendien kan mijn moeder geen spaanse pepers verdragen dus is geen optie. Ik hou het bij wokolie 🙂
posted by sara6 on 19-10-2007
Hoi Ellouisa
Dat amoy wok express is dat een rode zak waar een tomaat op staat verbeeld?
Had alleen deze gevonden..waar haal jij die zak meestal?
Alvast Bedankt
posted by missbatata on 24-10-2008
heerlijk!! een tipje: voor een echte lekkere oosterse smaak voeg je wat vers geraspte gember toe mmm
posted by PrincessChida on 02-12-2009
Jij hebt zulke heerlijke recepten!:) Toppie het beste is dat de meeste makkelijk te maken zijn en dat scheeld weer voor de werkende vrouwen onder ons