Witte noga
2008-10-14- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kilo suiker
2 eiwitten
1 citroen
300 gram gemengde gehakte noten
Method
Step 1
Doe de suiker in een pan en vermeng het met wat water, zodat het iets vochtig wordt. Verhit de suiker met het water en maak er een dikke siroop van. Laat de siroop niet bruin worden. Als de siroop klaar is, voeg er dan het sap van één citroen aan toe. Blijf constant roeren zonder te stoppen.
Laat afkoelen tot lauw.
Klop vervolgens de eiwitten tot sneeuw, voeg het beetje bij beetje aan de siroop toe met een houten lepel. Roer goed door elkaar en voeg er vervolgens de gehakte gemengde noten aan toe.
Giet uit op een bakplaat, laat afkoelen en snijdt in stukken.
posted by sadiye on 04-11-2008
ik heb ze net gemaakt zoooo lekker is gewoon hetzelfde wat je in de winkels koopt jammie jammie
posted by juiken on 06-12-2008
ik heb ze ook gemaakt maar hij is niet dik wat heb ik fout gemaakt
posted by sadiye on 06-12-2008
heb je hem laten hard worden?? duurt wel lang voordattie hard wordt.
posted by juiken on 06-12-2008
ik heb gisteren gemaakt en ik heb hem in de koelkas gedaan nog steeds niet hard
posted by juiken on 06-12-2008
hoe veel uren ongeveer
posted by sadiye on 06-12-2008
raar zeg, ik had hem gewoon de volgende dag gegeten.Mischien heb jij teveel eiwitten erin gedaan waarvan het ei te groot was.
posted by juiken on 06-12-2008
misschien maar toch bedankt en nog brok elhid allemaal insahallah
posted by sadiye on 06-12-2008
(brok elhid allemaal insahallah)wat betekent dit?
posted by juiken on 06-12-2008
op maandag is toch elhid dat bedoel ik
posted by sadiye on 06-12-2008
ohh offerfeest dankjewel jij ook
posted by noobina on 15-12-2008
deze ga ik zeker gauw es maken ik ben hier echt aan verslaafd 🙂
posted by kauthar on 02-01-2009
o mijn god kan je noga zelf maken? wow! echt waar! nou kom ik er nooit meer van af ik ben er zo verslaafd aan!!!
posted by sadiye on 21-01-2009
😀
posted by shma1 on 07-03-2009
de mijne is ook zacht gebleven ik denk dat het komt omdat ik er teveel water in heb gedaan en de suiker was ook niet echt goed gesmolten zo zonde wat moet ik er nu mee
posted by sadiye on 25-07-2009
echt jammer je moet er heel weinig water in doen want die suiker smelt zelf al makkelijk
posted by sadiye on 25-07-2009
er moet alleen maar water in zodat het vochtig is echt heel weinig zodat het suiker wat nattig is.suiker lost vanzelf op
posted by koken20 on 31-07-2009
heej,
bedankt voor het recpt,,
ga het inschAllah proberen
posted by sadiye on 31-07-2009
ok succes 😉
posted by nora_noor on 16-09-2009
Geweldig, ik ben dol op noga. Moet je een theelepel water aan de suiker toevoegen?
posted by nora_noor on 16-09-2009
Geweldig, ik ben dol op noga. Moet je een theelepel water aan de suiker toevoegen?
posted by sadiye on 16-09-2009
ja dat is wel genoeg
posted by sarahh on 18-09-2009
salam,
waar kan je die gemende gehakte noten halen,en als je die noten als laatste erbij doet moet je dan ook gaan roeren,
en dit recept wat je hebt aangegevne wat voor bakblik heb je nodig en hoe dik moet het zijn en moet je het gewoon laten afkoelen of kan je het ook in de vriezer of koelkast doen,
posted by sadiye on 18-09-2009
salam sarahh de gehakte noten kan je gewoon in de supermarkt halen of in een noten winkel.Over baklik mag je zelf weten en ook hoe dik je het wilt doen ok.Laat het afkoelen mag ook in de koelkast.
posted by saartje2009 on 16-08-2011
heeeey dank je voor recept heb er zin in bn zooo verslaafd aan noga HEERLIJK…
MABROUK RAMADAN voor iedereen!!!
Groetjes saartje2009
posted by sadiye on 17-11-2012
geen dank 😉