Loader

Witte chocolade – Pistachecake

2008-10-15
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *90 gram zachte roomboter
    *70 gram suiker
    *1 zakje vanillesuiker
    *2 eieren
    *50 ml Crème fraîche
    *mespunt zout
    *50 gram ongezouten pistachenoten
    *130 gram witte chocolade
    *60 gram bloem

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanille suiker.
Voeg er de eieren, de creme fraiche en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
Hak de pistachenootjes fijn (of iets grof, naar gelang je smaak).
Smelt de witte chocolade 'au bain marie' of in de magnetron.
Meng de gesmolten witte chocolade, de gehakte pistachenootjes en op het laatst de bloem door het beslag en mix alles goed door.

Doe het beslag in een vierkante met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de cake 3 minuten afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt.
Laat geheel afkoelen op een rooster en snijd de cake dan in vierkante blokjes. Bestuif die met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen

Comments (15)

  1. posted by wafae_gril on 16-10-2008

    hmmm ziet lkkr uit

  2. posted by sadiye on 16-10-2008

    😀

  3. posted by leimoen on 15-11-2008

    Is het niet nodig om bakpoeder te gebruiken? Dat gebruik je toch meestal in een cake??

  4. posted by sadiye on 15-11-2008

    nee dat is niet nodig maar als je het toch wilt gaan gebruiken kan 😀

  5. posted by oemchahid on 22-11-2008

    hay,hoe groot is ide bakvorm die jij hebt gebruikt?

  6. posted by sadiye on 22-11-2008

    22 cm

  7. posted by prinsesje_bloom on 25-11-2008

    Hallo,
    zou je dit recept ook met gewone chocolade kunnen maken?
    Gr.

  8. posted by leimoen on 25-11-2008

    Hallo,

    Nog bedankt voor je reactie. Ik heb de cake gemaakt en heb er een theelepel bakpoeder in gedaan. Hij viel erg in de smaak bij iedereen. Bedankt voor je recept!!

  9. posted by sadiye on 25-11-2008

    ben blij dat jullie het lekker vonden.

  10. posted by Noor Imane on 05-09-2009

    Hallo,
    Je hebt het over 50 gram creme fraiche, kun je mij misschien vertellen hoeveel ml dat is? Op de creme fraiche staat de hoeveelheid in ml aangegeven vandaar mijn vraag. Alvast bedankt voor de moeite. Groeten, Noor Imane.

  11. posted by sadiye on 05-09-2009

    hoii noor imane is een foutje moet 50ml zijn

  12. posted by Noor Imane on 11-09-2009

    Bedankt Sadiye!

  13. posted by troep on 07-01-2010

    hallo
    heb 2 keer gemaakt het is allebei de keren niet gelukt!!!!! het is te vettig help

  14. posted by Ouafila on 28-06-2010

    Wat een lekkere cake!!
    Voor het eerst gemaakt en hij is gelijk gelukt. Mijn (vrouwelijke) gasten wilden allemaal het recept. Sadiye, bedankt!

  15. posted by sadiye on 25-08-2010

    😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.