Wit brood voor broodbakmachine of oven
2006-03-04- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 350 gr bloem
4 gr gedroogde gist (1 tl)
5 gr zout (precies afwegen voor de beste smaak)
5 gr suiker (precies afwegen voor de beste smaak)
210 ml lauw water
(1 ei, alleen voor bij oven)
Method
Step 1
Bereiding broodbakmachine:
Haal de bak uit de machine en zeef de bloem erboven. Zorg dat het in een soort bergje ligt. Giet aan de buitenranden het water en strooi daar het zout in (laat in het midden dus een bergje bloem over). In het bergje bloem een kuiltje maken. Suiker mengen met gist en voorzichtig in het kuiltje doen. Bak weer terug in de machine zetten en dicht doen. Programma normaal aanklikken en medium korst (is bij elke machine verschillend, gewoon een porgramma voor witbrood aanklikken) en op start drukken.
Bereiding voor in de oven:
Meng de bloem met de gistkorrels en de suiker. Voeg zout toe en het water beetje bij beetje. Kneed dit door tot je een samenhangende bal hebt. 10 minuten doorkneden op een met bloem bestoven aanrecht of tafel. Dan 45 minuten-1 uur laten rijzen. Na het rijzen 1 minuutje doorkneden. In een broodvorm doen of een brood of vlecht van vormen en weer een half uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak het wit brood in 25- 30 minuten gaar en goudbruin.
Je kan er ook kleine broodjes van maken en die in de oven bakken (eventueel bestrijken met losgeklopt ei).
posted by marocovic on 05-03-2006
Ik gebruik alleen maar blokjes verse gist
Hoeveel gram moet ik geb3uiken ? alvast bedankt
posted by ellouisa on 05-03-2006
7 gr gedroogde gist staat gelijk aan 25 gr verse gist. Ik zou ongeveer 15 gr nemen, dat moet goed zijn.
posted by marocovic on 06-03-2006
bedankt ellouisa
posted by sami on 27-03-2006
HOI ELLOUSISA IK HEB EEN VRAAG.WAT VOOR BLOEM GEBRUIK JIJ.
posted by ellouisa on 27-03-2006
Ik gebruik die van de lidl of aldi
posted by sami on 29-03-2006
ik gebruik ook die van lidl maar als het brood mooie hoog is dan zakt ie weer naar beneden (ik doe het wel in de broodbakmachiene)ik weet niet wat ik fout doe.
posted by sami on 09-04-2006
heeeeeee nu heb ik dat brobleem niet meer dat kwam door het meel ik gebruik een andre meel .groetjes
posted by sadiye on 15-12-2008
sami welke meel gebruik jij dan???