Loader

Warme Marokkaanse bloemkoolsalade

2013-09-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 1 bloemkool;
    - 1 koffielepel komijnpoeder;
    - 1 koffielepel paprikapoeder;
    - 1 teen knoflook;
    - 1 eetlepel tomatenpuree;
    - fijngehakte platte peterselie;
    - fijngehakte verse koriander;
    - peper en zout naar smaak;
    - 1 eetlepel olijfolie.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
Kook de roosjes in water met wat zout gaar.
Laat ze goed uitlekken.

Doe ze dan weer terug in de pan en voeg er de specerijen, de geperste teen knoflook, de tomatenpuree, de fijngehakte platte peterselie en verse koriander en de olijfolie aan toe.

Plet met een vork de gekookte bloemkoolroosjes en schep alles goed door elkaar.

Verhit dit mengsel nog 5 minuten al omscheppend op laag vuur.

Maak op smaak met peper en zout.

Dien warm op met daarbij lekker vers Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.