Loader

Walnotentaart Hongarije 26cm diameter

2010-10-16
  • Servings: 10
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten van het deeg:
    - 170gr bloem
    - 60gr gemalen walnoten /voor het malen roosteren in de pan of in het oven!!!!!!!!
    - 180gr suiker
    - 9st hele eieren
    - 80ml RUM of 1-2 tl Rumaroma (moet wel alcoholvrij zijn)
    - 1/2 zakje Bakpoeder
    Crème vulling:
    - 450ml Volle melk
    - 90gr meel
    - 230gr poedersuiker
    - 300gr gemalen walnoten /ook weer Geroosterd!!
    - 250gr Ongezouten Roomboter
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 80ml RUM of 2 tl Rumaroma (moet wel alcoholvrij zijn)

Method

Step 1

Bereiding van het deeg:
Als biscuit deeg De vorm goed insmeren met boter en bestrooien met paneermeel. Het deeg in de vorm gieten en glad aftrekken. Dit voor 30-35 minuten bakken in een oven van 180C (Geen heteluchtoven! ) evt. controleren met sateprikkel of het goed is.

Je kunt als je wilt tegen de bovenkant afdekken met bakpapier zodat de taart niet te donker wordt aan de bovenkant.

In de vorm laten afkoelen. Als het is afgekoeld haal je het uit de vorm en verdeel je taart (horizontal!) in 3 gelijke helften.

Bereiden van de CREM:
De melk in een pan verwarmen tot het kookpunt. Pas op dat het niet aanbrand. Het meel erbij doen maar zorgen dat er geen meelklonten inkomen! Dan laten roerend indikken.

Hierna laten AFKOELEN! Tussendoor de suiker, vanillesuiker, en de zachte boter goed mengen. Rum erbij doen.

DAN: alles (botercrème,   melkcrème en het 300gr gemalen walnoten) goed samen mengen.

Dan met 3/4 van de crème de taart vullen. En de rest gelijkmatig verdelen aan de rondom en boven op.

Hierna de zijde met de gemalen walnoot bestrooien. Op de topping halve walnooten leggen aan de rand van het aantal stukken dat je wilt. Het geheim van deze taart valt dat jij de walnoten roostert!!!!

Smakelijk eten!

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by ILDIKO on 16-10-2010

    SORRY meisjes!Ik heb iets uitvergeten bij het mengen van het crem!!! DUS! : De 2 cremsorten/melkcrem en botercrem/ EN het 300gr GEMALEN WALNOTEN SAMENMENGEN . Zooo word het een crem : DE crem hihiNIET vergeten!!

  2. posted by sadiye on 16-10-2010

    mmmmm lijk me lekker maar moet er nou echt 9 eiren in is dat niet veeel en kan je er een foto van plaatsen a.u.b?

  3. posted by sadiye on 16-10-2010

    en wat is de volgorde van het mixen van de cake?

  4. posted by ILDIKO on 16-10-2010

    Hallo Sadiye!
    Jaaa! het moet 9 st eiren in, maat M van AH bilv. Meel doorzefen, gerost.gemalewalnoten+ bakpoeder goed samenmengen/”vaste “ingridienten”/ .”Vloeijbaare Ingredienten: Eieren scheiden.Suiker portie halveren.Van het 1-e helft zeer goed schuimag roeren met de eierdoieren en Rumaroma of Rum, met de andere helft van het suiker + eiwit en goede harde eiwitscuim kloppen. daarnaa vorzichtag stuk voor stukjes het eierdoisuiker mengsel met de suiker opgekloppte eiwitschuim mengen. Pas op, dat je niet “breekt”/eiwitsch./ Dit doe jij handmatig al!! Als dit ook klaar, dat idem voorzichtag stuk voor stuk /lepel/ mengje het walnoten+meel+bakpoedermengsel /”vaste mentgsel/ er bij.Oven muet AL OP temperatuer zijn! EN het beboterde panermel bestroide bakvorm ook. Gietje het mengsel in het bakvorm, met een spatel maakje het bovenkant van het massa glad. -en huppsss legje in het oven. Het ovendeur NIET!! openmaken voor 35 min. omdat het taart gaat in elkaar zakken. Naa 35min magjij controleren met een sateprikkel dat het taart is gaar. Als nog niet gaar, dan magjij het bakktijd verlengen. Gouden regel voor altijd!! : ALTIJD het deeg kijken en niet het voorgeschrijven baktijd omdat IEDERE OVEN is anders!!Als het taart klaar is, laatje EVEN afkoelen, DAN haaljij uit het bakvorm en een voor bepoedersuikerde platte schaal OMGEKEERDE legjij het taart neer. Laat helemaal afkoelen, daarnaa magjij 2x horizontaal en gelijkte dikte snijden en daarnaa vullen. Lijk moeijlijk maar dat is het niet. Moetjij ervaring “opbauwen ” hihi Veel succes! Groetjes!De taart zie jij hier:
    http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS
    en hier: http://www.mijnalbum.nl/Album=D7TI63DX
    Ik heb met deze taart gewonnen op het festival.Was echt hmmmm hihi

  5. posted by Dalilah on 19-10-2010

    hoi Ildiko,lijkt me een lekker recept kan ik de rum weghalen en er iets anders voor in de plaats gebruiken want het is namelijk alcohol. bedankt dalilah.

  6. posted by ILDIKO on 20-10-2010

    Hallo Delilah!
    Tuuurlijk! Jij kan ook Rum AROMA gebruiken van Oetker.In deze aroma zit er GEEN alcohol!Veel succes!

  7. posted by sadiye on 04-11-2010

    hallo ildiko harstikke bedankt voor het receptje ik ga deze nu maken 😉 ik laat je weten

  8. posted by sadiye on 04-11-2010

    ildiko moet die 300 gram walnoten nou in die melk en botercrem :S

  9. posted by sadiye on 05-11-2010

    hallo ildika deze taart is verukkelijk lekker mmmm nogmaals bedankt ik heb de helft van het receptje gemaakt want we zijn met ze 2e ik heb de taart in stukjes gesneden de taart is heel lekker heeft een aparte smaak een lekkere bijzondere geur ook nog is niet heel zoet en ook niet zwaar vind ik is heel lekker met koffie erbij je zit er lekker vol van met al die walnoten 😀 😀 dames try it echt een aanrader 😉

  10. posted by amazigh2010 on 23-01-2011

    dames ik ben man en ik ben gek op koken ik werk zelf in de bakkerij hebben jullie nog meer recepten stuur a u b en dankje amazigh2010@live.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.