Wafels
2005-10-07- Cuisine: Belgische
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 25
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.2 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 500 gr. bloem
* 225 gr. suiker
* 2 zakjes vanillesuiker
* 1 zakje bakpoeder
* 4 stuks eieren
* 6 dl. melk
* 250 gr. boter
Method
Step 1
Zorg dat het wafelijzer goed voorverwarmd is ! smelt de boter, zeef de bloem met bakpoeder in een kom. Voeg suiker en vanillesuiker toe. Doe de boter en eieren bij het bloem/suikermengsel en voeg geleidelijk aan de melk toe. Telkens roeren tot een gladde massa ontstaat.
Verhit een wafelijzer ( Tefal met ruitjes) en vul een soeplepel met het beslag. Verdeel de inhoud van de soeplepel over de twee wafelijzers en doe het deksel dicht. Wacht een minuut en draai het ijzer om . Wacht weer een minuut en draai het ijzer weer terug.
Twee wafels zijn nu klaar.
Doe de volgende portie in de soeplepel en ga zo door totdat je 25 wafels hebt gebakken
Lekker bij de koffie of CHOCOMELK!
posted by Shnieula on 07-10-2005
He tester,
Kan je de foto op de juiste plaats zetten?
Dank je wel!
posted by Missy_sebnia on 23-10-2005
moet je perse een wafelijzer gebruiken is het ook mogelijk om een tostiapparaat te gebruiken ???