Loader

Volkorenteshnift – Ftira – khobz de almaqla

2013-03-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 300 gr bloem
    - 300 gr volkorenbloem
    - 10 gr droge gist
    - koffielepel zout
    - eetlepel suiker
    - eetlepel olie
    - 250 ml lauw water
    - 200 ml lauwe melk

Method

Step 1

Doe eerst je bloem, volkorenbloem, gist en suiker in een kom en giet er de lauwe melk over, begin te kneden met 1 hand... Daarna de olie.....

Giet nu beetje per beetje je lauw water erbij, en als laatst je zout.

Kneed verde met één hand, maak grijpbewegingen, dit moet geen deegbal worden maar meer een iets papperig deeg.

Laat het nu een uurtje rijzen in je oven ( winddicht)

Daarna vorm je met behulp van smida 2 broden.

Je drukt deze plat en laat ze nogmaals rijzen ( 40 min)

Bakken in een pizzapan of maqla.

Bestrijken met wat olie.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.