Volkorenteshnift – Ftira – khobz de almaqla
2013-03-25- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 300 gr bloem
- 300 gr volkorenbloem
- 10 gr droge gist
- koffielepel zout
- eetlepel suiker
- eetlepel olie
- 250 ml lauw water
- 200 ml lauwe melk
Method
Step 1
Doe eerst je bloem, volkorenbloem, gist en suiker in een kom en giet er de lauwe melk over, begin te kneden met 1 hand... Daarna de olie.....
Giet nu beetje per beetje je lauw water erbij, en als laatst je zout.
Kneed verde met één hand, maak grijpbewegingen, dit moet geen deegbal worden maar meer een iets papperig deeg.
Laat het nu een uurtje rijzen in je oven ( winddicht)
Daarna vorm je met behulp van smida 2 broden.
Je drukt deze plat en laat ze nogmaals rijzen ( 40 min)
Bakken in een pizzapan of maqla.
Bestrijken met wat olie.