Loader

Vlees met gedroogde pruimen en amandelen

2005-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Traditioneel Marokkaans recept wat ook veel op feesten word geserveerd!

Ingredients

  • - Kilo schapenvlees liefst zonder bot.
    - Halve bos mahdanous (peterselie)
    - 2 uien
    - kaneel
    - zout
    - gemberpoeder
    - half zakje saffran
    - suiker
    - halve zak barkok (gedroogde pruimen)
    - wat sesamzaad gebakken
    - amandelen ontveld en gebakken

Method

Step 1

Je doet in een pan wat olie daar de vlees in en de mahdanous de ui en de kruiden.. Dan zet je hem op vuur en laat je ff aan bakken en doet er wat suiker bij. Dan als goed aangebakken is water erbij en gaar laten worden.. Als nodig is water bij doen..

Vervolgens doe je in een andere pan wat water en de barkouk en suiker en theelepel kaneel en laat je zachtjes staan..

Als het vlees gaar is, doe je het even in de oven zodat hart korstje opkomt, en in de saus van de vlees doe je de pruimen, als klaar is die je marka (saus)  op bord dan de vlees en de pruimen erover heen en versieren met de amandelen en op de pruimen doe je wat sesamzaad!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by jdidiya on 11-11-2005

    Ik maak dit recept heel vaak .
    Het is heel erg lekker.

  2. posted by nour on 20-12-2005

    kan je ook gewoon ras-elhanut gebruiken
    safraan

  3. posted by nour on 20-12-2005

    ik bedoel ras-elhanut met safraan
    en nog een vraag waarom gebruik je geen
    tomaten

  4. posted by bollebuik on 16-01-2006

    Dit vind ik een heerlijk gerecht. Ik heb het gisteren gemaakt alleen doe ik er peper bij en beetje muskaatnoot en een tomaat. De pruimen kook ik ook apart met kaneel, suiker en mazhar.

  5. posted by bollebuik on 16-01-2006

    Dit vind ik een heerlijk gerecht. Ik heb het gisteren gemaakt alleen doe ik er peper bij en beetje muskaatnoot en een tomaat. De pruimen kook ik ook apart met kaneel, suiker en mazhar.

  6. posted by fatoucha on 25-12-2006

    nee geen tomaat ???? ik doe touma erbij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.