Vlees met gedroogde pruimen en amandelen
2005-10-08- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Traditioneel Marokkaans recept wat ook veel op feesten word geserveerd!
Ingredients
- - Kilo schapenvlees liefst zonder bot.
- Halve bos mahdanous (peterselie)
- 2 uien
- kaneel
- zout
- gemberpoeder
- half zakje saffran
- suiker
- halve zak barkok (gedroogde pruimen)
- wat sesamzaad gebakken
- amandelen ontveld en gebakken
Method
Step 1
Je doet in een pan wat olie daar de vlees in en de mahdanous de ui en de kruiden.. Dan zet je hem op vuur en laat je ff aan bakken en doet er wat suiker bij. Dan als goed aangebakken is water erbij en gaar laten worden.. Als nodig is water bij doen..
Vervolgens doe je in een andere pan wat water en de barkouk en suiker en theelepel kaneel en laat je zachtjes staan..
Als het vlees gaar is, doe je het even in de oven zodat hart korstje opkomt, en in de saus van de vlees doe je de pruimen, als klaar is die je marka (saus) op bord dan de vlees en de pruimen erover heen en versieren met de amandelen en op de pruimen doe je wat sesamzaad!
posted by jdidiya on 11-11-2005
Ik maak dit recept heel vaak .
Het is heel erg lekker.
posted by nour on 20-12-2005
kan je ook gewoon ras-elhanut gebruiken
safraan
posted by nour on 20-12-2005
ik bedoel ras-elhanut met safraan
en nog een vraag waarom gebruik je geen
tomaten
posted by bollebuik on 16-01-2006
Dit vind ik een heerlijk gerecht. Ik heb het gisteren gemaakt alleen doe ik er peper bij en beetje muskaatnoot en een tomaat. De pruimen kook ik ook apart met kaneel, suiker en mazhar.
posted by bollebuik on 16-01-2006
Dit vind ik een heerlijk gerecht. Ik heb het gisteren gemaakt alleen doe ik er peper bij en beetje muskaatnoot en een tomaat. De pruimen kook ik ook apart met kaneel, suiker en mazhar.
posted by fatoucha on 25-12-2006
nee geen tomaat ???? ik doe touma erbij