Loader

Vlechtbrood met kaas, ui en kruiden

2006-02-26
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 450 gr bloem (en wat extra voor het bestuiven)
    25 gr boter
    1 tl zout
    1 tl suiker
    1 zakje gedroogde gist
    100 gr geraspte kaas naar keuze
    Half uitje of 3 lenteuitjes heel fijn gesneden
    3 el gedroogde bieslook (bij de Lidl kan je zo'n pot kopen waar dat in zit)
    1 el Italiaanse kruiden
    150 ml melk en 175 ml water gemengd
    Olie
    1 ei

Method

Step 1

Zeef de bloem met het zout boven een kom. Roer de suiker en gistkorrels erdoor. Kneed het boter erdoor en wrijf het fijn met je vingers. Meng ui, kaas en kruiden erdoor en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin een beetje van het melk-watermengsel en kneed het erdoor. Steeds een beetje toevoegen tot je een mooi zacht en glad deeg krijgt dat niet meer aan je handen plakt (dit hangt af van je bloem, de ene soort heeft meer vocht nodig dan het andere soort).
Kneed het dan op een met bloem bestoven aanrecht of tafel 10 minuten goed door tot het soepel en elastisch is.
Doe het in de kom terug en dek af met een vochtige theedoek. Laat het op een warme plek een uur rijzen tot het volume verdubbeld is. (ik doe dat altijd in een oven met een pannetje water eronder).
Na het rijzen 1 minuutje doorkneden en verdelen in drie stukken. Deze uitrollen en een grote vlecht ervan maken. Op een met olie ingevette bakplaat leggen en nu 45 minuten laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Oven voorverwarmen op 220 graden en het brood bestrijken met het losgeklopte ei.
20 minuten in de oven bakken en dan d eoven terugzetten op 180 graden. Nog ongeveer 15 minuten bakken tot het brood gaar is.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by prinses nisrin on 02-03-2006

    he meid daar ben je weer!
    hoe is het nou met je?
    je komt altijd met die lekkere recepten van jou, elke keer verass je me weer! groetjes nisrin!

  2. posted by ellouisa on 03-03-2006

    he lieverd! Ja alles gaat goed hoor en met jou? Dit is echt een lekker brood, je moet het eens proberen voor bij een soepje ofzo. Komt uit een kookboek dus geen idee van mezelf 🙂

  3. posted by sami on 08-03-2006

    hoi hoi ellousia.is het brood nou lekker zacht of niet. laat he t me wetten de groetjes.

  4. posted by ellouisa on 08-03-2006

    Buitenkant is lekker knapperig, maar vanbinnen lekker zacht en luchtig 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.