Loader

Visbestilla

2013-10-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben. Het is een soort hartige taart. De meest voorkomende vullingen zijn die van duif of kip met amandelen, en die met vis en zeevruchten. De pastilla wordt na het vullen afgebakken in de oven.

Pastila is een feestelijk gerecht en wordt daarom vaak geserveerd voor gasten en op feestelijke gelegenheden zoals bruiloften en geboortefeesten.

Ingredients

  • - 700 gr kleine garnalen
    - 600 gr witvisfilet (koolvis,pangius,kabeljauw)
    - 600 gr inktvis in stukjes gesneden
    - 3 uien in blokjes
    - 250 gr champion in schijfjes
    - 1 rode en 1 groene paprika ,roosteren en velletje eraf halen
    - 2 knoflookteenjes geraspt
    - 1 rode peper fijngesneden
    - bosje koriander en peterselie
    - sap van 1 citroen
    - mihoen
    - filodeeg
    - kruiden
    - zout
    - peper
    - paprikapoeder ,
    - half tl chilipoeder,
    - tl gember ,
    - 1/2 komijn,safraan
    - knorr visbouillon blokje en mijn geheime ingrediënt haha ,
    - een heeel klein beetje garnalenpasta wat het net een tikje lekkerder smaakt

Method

Step 1

Doe de gehakte koriander, de gehakte peterselie, de saffraan, de zwarte peper, de gember, chilipoeder, komijn, de geraspte knoflook, mespuntje garnalenpasta het zout de fijngehakte en de visbouillonblokjes in een pannetje, samen met de olie en het sap van de uitgeperste citroen.

Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe er een klein scheutje water bij.

Snijd de visfilet in stukken en doe die samen met de garnalen in een pannetje. Schep er één soeplepel van de marinade over en laat dat alles 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Bak in een koekenpan de gesnipperde uien samen met de blokjes paprika en de plakjes champignons.

Doe het gas uit en schep er een soeplepel van de marinade overheen.

Laat de mihoen goed uitlekken en schep ook hierover één soeplepel van de marinade.mix voorzichtig nadat de marinade overal goed is ingetrokken, laat de vulling goed uitlekken in een vergiet.

Vet een rond bakblik in of beleg het met bakpapier. Smelt de boter. Besmeer 6 vellen filodeeg met de gesmolten boter en bekleed er de bodem van het bakblik mee. Laat het deeg over de rand van het bakblik hangen. Sla de overhangende randen van het filodeeg naar het midden en besmeer enkele vellen filodeeg met gesmolten boter om de bastilla af te dekken. Stop de overhangende randen van de bovenste laag filodeeg onder de bastilla en besmeer het geheel met boter of eigeel.

Zet de Bastilla 30-40 minuten in het midden van de oven op 220 graden C.draai de bestilla voorzichtig door er een bord op te plaatsen en om te draaien en leg hem weer terug in de bakblik laat hem ook weer goudbruin bakken.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.