Loader

Visbestilla

2008-11-24
  • Servings: 8
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *500 gram verse roodbaarsfilet of andere verse witte vis uit de zee
    *250 gram verse schoongemaakte klein inktvisjes, gesneden in ringetjes
    *250 gram verse grote garnalen
    *half pakje mihoen
    *500 gram kilo uien
    *500 gram champignons
    marinade:
    *2 blokjes visbouillon
    *citroensap
    *bosje kasbour
    *zwarte peper
    *gemberpoeder
    *zout
    *olie
    *filodeeg
    *groot bakblik
    *beetje gesmolten boter

Method

Step 1

maak alle vis schoon, snijd de witte vis in stukken, de inkvisjes in ringen en de gepelde garnalen laat je heel.

zet elk soort vis apart in een apart bord. Zodat elk vissoort zijn eigen unieke smaak behoud.

de mihoen wel je in kokend water paar minuten en laat je uitlekken.

de champignons snijd je in plakjes.

de uien snijd je ook in stukjes.

Je gaat nu elk soort vis apart bakken met ongeveer theelepel zwarte peper, theelepel gemberpoeder, zout, beetje kasbour en scheutje citroensap.

vervolgens als t gaar is laat je de vis uitlekken in een vergiet.

de vis nog niet mengen, dat komt later.

dan ga je de uien apart bakken met precies dezelfde kruiden, als boven behalve de citroensap laat je weg, wel doe je er een visbouillonblokje bij. Als de uien glazig zijn, dan laat je deze ook uitlekken.

dan bak je de champignons ook apart, ook met dezelfde kruiden, citroensap laat je hier ook weg. deze laat je ook uitlekken.

dan bak je de mihoen ook apart ook met dezelfde kruiden, je doet hier ook geen citroen in maar een visbouillonblokje, dan zet je nog apart.

als alles uitgelekt is dan meng je soorten vis in een bord.

Dan ga je de filodeeg vullen, zet eerst bakpapier in de blik, dan leg je paar lagen filodeeg over de blik, je begint eerst met de vis er in te doen, dan de uien erover heen, dan de champignons en als laatste de mihoen. je legt er een paar andere lagen filodeeg over totdat de bestilla goed afgedicht is, eventueel zet je de bestilla op zn kop op een ander bord en plak je de punten van de filodeeg goed met de gesmolten boter en zet je het daarna terug weer op zn kop in de bakblik. De bovenkant bestrijken met gesmolten boter en in een voorwerwarmde oven doen op 180 graden, ongeveer half uurtje is t klaar.


Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by linora on 03-01-2009

    ik ga het uitproberen lekker!!!

  2. posted by taroudant on 13-02-2009

    ik ben beniewd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.