Loader

Visbastilla

2005-11-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 37
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

37 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor 2 bastilla's heb je nodig:
    2 pakken filodeeg
    boter
    hele fijne vermicelli
    1 kilo garnalen
    500 gram gamba's
    1 pakjes surimisticks
    1 kilo inktvis
    knoflook
    paprikapoeder
    2 kabeljauwfilets
    1 kilo champignons
    1 prei
    1 ui
    peterselie
    viskruiden van verstegen (AH)
    spaanse peper of sambal
    komijn
    peper
    zout
    bakpoeder
    maizena
    saffraan
    meel

Method

Step 1

Haal de filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien

Maak de vis schoon en snijd de kabeljauwfilet in blokjes, ongeveer 250 gram van de inktvis snijd je in ringen voor de garnering. En de rest van de inktvis snijd je in kleine blokjes. De surimi ook in blokjes snijden. De vis bij elkaar in een sausje van olijfolie, peper, viskruiden, paprikapoeder, knoflook, peterselie, komijn en sambal of hete spaanse pepertjes. De vis laten marineren.

Snijd de ui in blokjes en fruit dit in een koekepan met olijfolie, doe er na een paar minuten reepjes prei bij voeg een beetje zout en peper. Nadat het gaar is uit laten lekken in een vergiet.

In een pan de champignonblokjes in boter laten koken, ook dit in een vergiet uit laten lekken.

De vis ongeveer 3 min. laten koken en het vocht opvangen in een kom, de vocht kook je de vermicelli in en laat je even in de vermiceli trekken.

De boter smelten. In een bakblik met bakpapier ongeveer 3 lagen filiodeeg, hierop doe je een deel van de vulling (champignons, vis, prei, ui en vermicelli mengen). Deeg naar besmeren met de gesmolten boter, weer een laag over het deeg, weer besmeren en dit telkens herhalen. De bastilla in de oven bakken. Eerst een tijdje met folie.

Een sausje maken van ongeveer 1 theelepel maizena, 4 eetlepels meel, een beetje saffraan, peper, zout, een theelepel bakpoeder en een beetje water. Hier de gamba's en de intvisringen in dompelen en in olie bakken. Je kan ook uiringen gebruiken i.p.v inktvisringen, is ook lekker.

Als je bastilla eruit haalt, kan je de gamba's en inktvisringen als garnering gebruiken en eventueel surimisticks en citroenschijven.

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by jamilagirl on 21-11-2005

    hallo nacira

    o lekker

    op hoeveel graden moet de bestilla gebakken worden en hoe lang

    groetjes jamila

  2. posted by Nacira on 23-11-2005

    Ongeveer 200 graden en ongeveer 1 uur. Ik weet niet wat voor oven je hebt. Onze oven is kapot dus heb ik die Turkse oven gebruikt waar bij je maar 1 stand kan gebruiken, dat was ontzettend irritant, ik moest er elke keer naar kijken.

  3. posted by fathma on 10-12-2005

    salaam Nacira
    het ziet er heerlijk uit. vraagje: hoe moet je de vis koken? je hebt het over vocht. moet je die naderhand bijvoegen?

  4. posted by Nacira on 24-03-2006

    Salaam Fathma,
    Dank je.
    Je moet de vis een ongeveer 2 a 3 min koken en de vocht die dan vrijkomt moet je opvangen en de vermiceli in koken.

    xxxx

  5. posted by $ouhailla. on 13-09-2009

    Hoi, het maakt toch niks uit waar je de viskruiden vandaan haalt en welk merk…ah of niet??? Trouwens..; het ziet er zalig uit. Maar ik vind het moeilijk om te maken. ik ga het wel eens proberen hoor. (met de AH kruiden dan.(: )

    groetjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.