Visbastilla
2005-11-04- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
37 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 2 bastilla's heb je nodig:
2 pakken filodeeg
boter
hele fijne vermicelli
1 kilo garnalen
500 gram gamba's
1 pakjes surimisticks
1 kilo inktvis
knoflook
paprikapoeder
2 kabeljauwfilets
1 kilo champignons
1 prei
1 ui
peterselie
viskruiden van verstegen (AH)
spaanse peper of sambal
komijn
peper
zout
bakpoeder
maizena
saffraan
meel
Method
Step 1
Haal de filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien
Maak de vis schoon en snijd de kabeljauwfilet in blokjes, ongeveer 250 gram van de inktvis snijd je in ringen voor de garnering. En de rest van de inktvis snijd je in kleine blokjes. De surimi ook in blokjes snijden. De vis bij elkaar in een sausje van olijfolie, peper, viskruiden, paprikapoeder, knoflook, peterselie, komijn en sambal of hete spaanse pepertjes. De vis laten marineren.
Snijd de ui in blokjes en fruit dit in een koekepan met olijfolie, doe er na een paar minuten reepjes prei bij voeg een beetje zout en peper. Nadat het gaar is uit laten lekken in een vergiet.
In een pan de champignonblokjes in boter laten koken, ook dit in een vergiet uit laten lekken.
De vis ongeveer 3 min. laten koken en het vocht opvangen in een kom, de vocht kook je de vermicelli in en laat je even in de vermiceli trekken.
De boter smelten. In een bakblik met bakpapier ongeveer 3 lagen filiodeeg, hierop doe je een deel van de vulling (champignons, vis, prei, ui en vermicelli mengen). Deeg naar besmeren met de gesmolten boter, weer een laag over het deeg, weer besmeren en dit telkens herhalen. De bastilla in de oven bakken. Eerst een tijdje met folie.
Een sausje maken van ongeveer 1 theelepel maizena, 4 eetlepels meel, een beetje saffraan, peper, zout, een theelepel bakpoeder en een beetje water. Hier de gamba's en de intvisringen in dompelen en in olie bakken. Je kan ook uiringen gebruiken i.p.v inktvisringen, is ook lekker.
Als je bastilla eruit haalt, kan je de gamba's en inktvisringen als garnering gebruiken en eventueel surimisticks en citroenschijven.
Eet smakelijk!
posted by jamilagirl on 21-11-2005
hallo nacira
o lekker
op hoeveel graden moet de bestilla gebakken worden en hoe lang
groetjes jamila
posted by Nacira on 23-11-2005
Ongeveer 200 graden en ongeveer 1 uur. Ik weet niet wat voor oven je hebt. Onze oven is kapot dus heb ik die Turkse oven gebruikt waar bij je maar 1 stand kan gebruiken, dat was ontzettend irritant, ik moest er elke keer naar kijken.
posted by fathma on 10-12-2005
salaam Nacira
het ziet er heerlijk uit. vraagje: hoe moet je de vis koken? je hebt het over vocht. moet je die naderhand bijvoegen?
posted by Nacira on 24-03-2006
Salaam Fathma,
Dank je.
Je moet de vis een ongeveer 2 a 3 min koken en de vocht die dan vrijkomt moet je opvangen en de vermiceli in koken.
xxxx
posted by $ouhailla. on 13-09-2009
Hoi, het maakt toch niks uit waar je de viskruiden vandaan haalt en welk merk…ah of niet??? Trouwens..; het ziet er zalig uit. Maar ik vind het moeilijk om te maken. ik ga het wel eens proberen hoor. (met de AH kruiden dan.(: )
groetjes.