Vis uit de oven
2013-08-13- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 2
- Servings: 3
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 grote hele vis, ongeveer 4 1/2 pond. (2 kg), holte gereinigd
--- Voor de Chermoula ---
- 1 grote bos koriander (koriander), fijngehakt
- 4 grote teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
- 2 eetlepels paprika
- 1 eetlepel komijn
- 1 theelepel zout, of meer naar smaak
- 1 theelepel gember
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/4 theelepel saffraan, verkruimeld
- 3 eetlepels plantaardige olie
- sap van 1 citroen
--- Voor de vulling ---
- 3 oz. (Ongeveer 90 g) rijstvermicelli
- 1/2 kop groene olijven zonder pit, grof gehakt
- 1 £ (ongeveer 1/2 kg) rauwe middelgrote garnalen, schoongemaakt te leveren ongeveer 1/4 lb (250 g)
- 1 eetlepel boter
- 2 kleine tomaten (of 1 grote tomaat), geraspt
- 1 tot 2 teentjes knoflook, geperst of heel fijn gesneden
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
- zout en peper
- 1 tot 2 theelepels hete saus (optioneel)
- 1 tot 2 theelepels sojasaus (optioneel)
--------------------------------------
- 2 grote wortels, geschild en in dunne staafjes
- 2 grote aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 3 of 4 tomaten, in dunne plakjes gesneden
- 1 of 2 groene paprika, in ringen gesneden
- 1 citroen, in schijfjes
- olijfolie
Method
Step 1
Maak de Chermoula. Meng alle ingrediënten Chermoula, het toevoegen van een beetje meer citroensap of plantaardige olie als nodig is om de marinade te verdunnen. Proef en pas de kruiden, zodat de chermoula is zo zout, citroenachtige, en pittig als je wilt.
Was en droog de vis. Verbreden de holte zoveel mogelijk voldoende ruimte voor de vulling maken. Spreid wat chermoula in de holte en zet de vis opzij.
Kook de garnalen. Smelt 1 eetlepel boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg garnalen en 1/2 theelepel elk van zout en peper. Fruit hierin op middelhoog voor een of twee minuten, totdat de garnalen wordt wit, maar het centrum is nog steeds iets duidelijk. Giet de garnalen, het reserveren van de vloeistoffen, en zet opzij.
Maak de Rijst Vermicelli en tomatensaus. Week de rijst vermicelli in een kom met water gedurende 15 minuten. Uitlekken.
Terwijl de vermicelli is het weken, maken de tomatensaus. In een kleine pot of pan, meng de geraspte tomaten, knoflook, zout, peper en plantaardige olie. Sudderen op een matig-laag vuur, onafgedekt 15 tot 20 minuten, af en toe roeren.
Voeg de peterselie, de hete saus, de sojasaus, de gereserveerde vloeistoffen uit de garnalen, 1 of 2 eetlepels water en de uitgelekte rijst vermicelli. Niet afdekken, af en toe roeren, totdat de vermicelli gaar is en de vloeistoffen worden geabsorbeerd, ongeveer 10 tot 15 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
Combineer het vullen en vul de vis. Hak de rijst vermicelli in strengen 2 "tot 3" lang. Meng de gehakte vermicelli met de garnalen en olijven. Voorzichtig pak zoveel mogelijk de vulling in de holte van de vis. Naai de holte dicht.
Opmerking: Vulling kan worden opgewarmd en rondom de vis op dienen.
Bak de vis. Verwarm de oven tot 375 ° F (190 ° C). Licht met olie een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de wortelen over de bodem van de schaal, kruisen ze een bed voor de vissen te creëren. Leg de vis in het midden van de schaal en verdeel de vis met chermoula.
Schik de aardappelschijfjes rond de vis, en boven zowel de aardappelen en vis met plakjes tomaat. Verdun de resterende chermoula met 1/4 kopje water en enkele eetlepels olijfolie en schep het mengsel over de groenten. Boven de vis en aardappelen met de groene peper en citroen plakjes.
Bak onbedekt, af en toe bedruipen, 1 uur en 30 minuten, of tot de vis en de groenten gaar zijn en de vloeistoffen worden verminderd. Verwijder voorzichtig de draad gebruikt om te naaien de vis gesloten.
Serveer de vis direct van de ovenschaal of zorgvuldig overdracht van de vis om een schotel met de groenten en saus. Schik overgebleven vulling rond de vis, en serveer.
User Reviews
"Dit vereist een beetje prep, maar is de moeite waard. Ik gebruikte een zeer verse hele red snapper. Mooie presentatie, heerlijke, complexe smaken. Ik zal dit te maken voor bedrijf enige tijd. Het huis ruikt heerlijk. Gebruikt een behouden citroenschil plaats plakken gesneden van verse citroen. Geserveerd met aubergine / tomatensalade en Marokkaanse smaak couscous. "
Bron: http://moroccanfood.about.com/od/moroccanfishrecipes/r/moroccan_baked_stuffed_fish.htm