Vis tajine met groente
2014-08-30- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 dorade royaal
- 2 dessertlepels paprika poeder
- 1 dessertlepel peper
- 1 dessertlepel komijn
- 1 1/2 dessertlepel zout
- 1/2 dessertlepel keljatha (hete peper)
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 bosje mahdnoes
- half kopje olijfolie
- 1 geperste citroen
Groente:
- 3 grote aardappels
- 3 wortels
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 2 kleine uitjes
- 2 tomaten
- 1 citroen
Method
Step 1
Maak de marinade aan en marineer de vis na ze gewassen en gedroogd te hebben in de marinade.
Laat een beetje van de marinade apart voor de groente straks.
Doe de vissen voor een paar uur in de koelkast.
Snijd alle groente in ringen, nadat je ze geschild hebt.
Doe ze in een grote kom en marineer ze met de marinade.
Verdeel de groente over de bodem van de tajine, doe de ui onderin voor de vocht.
Leg de vissen erop en versier met de paprika en citroen.
De overgebleven marinade van de vissen, doe je met 1 koffiekopje water vermengen en giet je bij de tajine erbij aan de zijkanten.
Laat de tajine op je gasfornuis voor 2 uur op zacht vuur gaar koken.
Zodra je ziet dat je groente gaar is, zet je je oven aan op 250 graden en en doe je hem voor 15 minuten erin op 250 graden.
Eet smakelijk!!