Loader

Vis tajine met groente

2014-08-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 dorade royaal
    - 2 dessertlepels paprika poeder
    - 1 dessertlepel peper
    - 1 dessertlepel komijn
    - 1 1/2 dessertlepel zout
    - 1/2 dessertlepel keljatha (hete peper)
    - 5 teentjes knoflook
    - 1/2 bosje mahdnoes
    - half kopje olijfolie
    - 1 geperste citroen
    Groente:
    - 3 grote aardappels
    - 3 wortels
    - 1 groene paprika
    - 1 rode paprika
    - 2 kleine uitjes
    - 2 tomaten
    - 1 citroen

Method

Step 1

Maak de marinade aan en marineer de vis na ze gewassen en gedroogd te hebben in de marinade.

Laat een beetje van de marinade apart voor de groente straks.

Doe de vissen voor een paar uur in de koelkast.

Snijd alle groente in ringen, nadat je ze geschild hebt.

Doe ze in een grote kom en marineer ze met de marinade.

Verdeel de groente over de bodem van de tajine, doe de ui onderin voor de vocht.

Leg de vissen erop en versier met de paprika en citroen.

De overgebleven marinade van de vissen, doe je met 1 koffiekopje water vermengen en giet je bij de tajine erbij aan de zijkanten.

Laat de tajine op je gasfornuis voor 2 uur op zacht vuur gaar koken.

Zodra je ziet dat je groente gaar is, zet je je oven aan op 250 graden en en doe je hem voor 15 minuten erin op 250 graden.

Eet smakelijk!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.