Loader

Vis loempias

2006-10-31
  • Servings: 30
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 54
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

54 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Verrukkelijke visloempia’s.

Ingredients

  • - 1 Pak loempia vellen.
    - 2 Blikjes tonijn.
    - 2 Pakjes roze garnaaltjes.
    - 2 Pakjes surimi sticks.
    - Een beetje Chinese vermicelli.
    - 1 Theelepel zwarte peper.
    - Een beetje zout.
    - Een beetje fijn gesneden peterceli.
    - Een beetje fijn gesneden koriander.
    - Een klein beetje water.
    - Een klein beetje meel.

Method

Step 1

In handige stappen :

1. Je wast de roze garnaaltjes en laat ze uilekken.
2. Daarna snijd je de garnaaltjes door de helft. De kleintjes hoeven niet.
3. Je stopt de roze garnaaltjes in een kom.
4. Je snijd de surimisticks in kleine stukjes en stopt ze bij de roze garnaaltjes.
5. Je laat de tonijn uitlekken en stopt ze ook in de kom.
6. Je stopt een beetje chinese vermicelli in warm water en laat het zacht worden.
7. Snijd de chinese vermicelli ook klein en stop ze in de kom.
8. Stop de peterceli, koriander, zout en peper erbij en roer alles door elkaar.
9. Pak een grote stapel Loempiavellen en snijd ze in 3 gelijke repen.
10. Pak een klein kommetje en stop daar een beetje water en meel in, zodat het een papje word.
11. Pak 2 repen Loempiavellen en leg ze met de uiteindes tegen elkaar aan.
12. Maak ze met het papje vast aan elkaar.
13. Doe de vulling op de het begin van de reep en vouw dan driehoekjes.
14. Als je klaar bent met vouwen maak ze dan vast met het papje.

Ik hoop dat het lukt en dat jullie het lekker vinden.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by sousi on 28-03-2007

    waar koop je die chineze vermicelli groetjes sousi

  2. posted by sousi on 28-03-2007

    bak je ze in olie of doe je ze in de oven graag antwoordt groetjes

  3. posted by Dalilah on 18-05-2007

    Sorry dat ik zo laat reageer, ik zie het nu pas.

    De chinese vermicelli koop je bij de marokkaanse slager en je bakt ze in olie. Ze zijn heeeeeerlijk! succes, ik hoor nog hoe het ging en of ze smaakten

    Dalilah

  4. posted by Mounake on 09-12-2007

    Je moet dus 2 enkele vellen achter elkaar plakken ???

  5. posted by wafa on 14-02-2008

    Hoe moetje ze precies vouwen?? ik snap het niet zo goed. En moet je ze daarna met eiren besmeren of niet om een bruine kleur te krijgen?

  6. posted by Dalilah on 20-03-2008

    Sorry dat ik zolaat reageer.Je moet nadat je een beetje van het vismengsel
    in de hoek van het deeg hebt gelegd steeds van links dan weer naar rechts
    driehoekjes vouwen tot je de hele reep
    hebt gebruikt dan dichtplakken met het
    papje bloem.Ik hoop dat het je lukt,is
    moeilijk uit te leggen.Maar oefening
    baart kunst.Succes.En je hoeft ze niet
    met ei te besmeren,worden vanzelf bruin
    door het bakken in olie.

  7. posted by Aamran01 on 27-12-2008

    Ik vind dit recept zeker een aanrader.Eenvoudig en heel lekker. Bedankt voor de tip bij het vouwen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.