Vietnamese loempia’s
2005-10-11- Cuisine: Vietnamese
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Echte traditionele Vietnamese loempia’s, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.
Ingredients
- - 2 el plantaardige olie
- 2 tenen knoflook,fijngehakt
- 100 gr garnalen
- 2 uien, geraspt in reepjes
- 1 wortel, geraspt in reepjes
- 1 zakje glasvermicelli
- 50 gr prei, in kleine reepjes van halve cm in halve ringen
- 50 gr taugé
- 2 tl maizena
- 2 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 1 1/2 tl sesamolie
- 2 tl vissaus
- 2 el vetsin
- 1 tl suiker
- wat peper
- 20 vellen diepvries loempiavellen, op kamertemperatuur
- geklutst ei, om te plakken
- olie om te frituren
Zoetzure saus
- 350 ml ananassap
- 2 el tomatenketchup
- 2 el fijne tafelsuiker
- 3 el azijn
Method
Step 1
Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang. Meng in een grote kom de uien, wortels, taugé, garnalen, vermicelli, prei en knoflook. Voeg daarbij de sojasaus, oestersaus, maizena, sesamolie, vetsin, peper, vissaus en sus en meng het goed door elkaar. Je kunt de taugé ook even knakken.
Daarna neem je de loempiavellen. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van het vel en rol het schuin op, waarbij je de randen instopt. Maak het hoekje vochtig met het eimengsel. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.
Verhit de olie tot 190 graden of gooi een klein blokje brood in, dat meteen sist en goudbruin wordt na 1 min. Frituur de loempia's circa 1 minuut tot ze goudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat het op keukenpapier uitlekken. Serveer er een zoetzure saus bij.
Zoetzure saus
- 350 ml ananassap
- 2 el tomatenketchup
- 2 el fijne tafelsuiker
- 3 el azijn
Doe alle ingrediënten in een middelgrote pan en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 10 minuten doorkoken, waarbij je af en toe roert.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen voor het serveren.
TIP: je kunt beter eerst met de saus beginnen, aangezien deze moet afkoelen, anders moet de loempia’s op de saus wachten of koop bij de toko kant-en-klare loempia saus.