Loader

Vegetarische harira

2008-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 wortelen
    2 uien
    2 courgettes die je in zeer kleine stukjes moet snijden en er 1 van apart moet houden
    1 a 2 vastokende aardappelen
    1 kop vol (de hele nacht in water)geweekte kikkererwten, al dan niet zonder velletje
    2 bij voorkeur zachte rijpe (vlees-)tomaten
    7 eetlepels bulgur (Turkse winkel)
    2 eetlepels zonnebloemolie
    1 eetlepel tomatenpuree zout en peper naar smaak
    1 dessertlepel komijnpoeder
    1/2 dessertlepel kaneelpoeder
    1/2 dessertlepel thijm (naar keuze)
    1 bosje fijngehakte koriander

Method

Step 1

Verhit in een kookpan de olie en fruit daarin de fijngehakte uien aan met wat zout.

Voeg alle groenten in blokjes gesneden toe (behalve 1 in zeer kleine stukjes gesneden courgette tot het einde van de kooktijd), de specerijen en driekwart van de fijngehakte koriander. Bedek met water en breng aan de kook.

Zet het gas na 30 minuten koken uit, haal de gekookte kikkererwten uit de soep (dat gaat gemakkelijk, want ze zakken naar de bodem) en houd die apart.

Pureer de soep met een staafmixer of doe ze in een blender of keukenmachine. Doe de soep weer in de pan en doe er weer de kikkererwten bij. Controleer of er genoeg zout/peper in de soep zit, voeg evt nog wat water toe als de soep te dik is en doe er ook de zeer klein gesneden stukjes apart gehouden courgette bij.

Breng de soep opnieuw aan de kook, strooi er de bulgur bij en kook zachtjes al roerend 10 minuten door.

Dien de soep op in mooie soepkommen, bestrooid met wat verse koriander en wat citroensap en serveer daarbij grote stukken Marokkaans brood of knapperig stokbrood.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by MadamS on 06-11-2008

    Ga het vanavond proberen, was een tijdje op zoek naar het recept. Hoeveel water doe je erbij? beslemma

  2. posted by sadiye on 06-11-2008

    dat moet je zelf een beetje uitvissen het ligt er aan hoe dik je de soep wilt.

  3. posted by MadamS on 06-11-2008

    sjoekran

  4. posted by sadiye on 06-11-2008

    ben jij deze soep nou aan het maken??is echt lekker ik had hem toevallig gisteren gemaakt 😀

  5. posted by melika02 on 02-09-2010

    ik wil deze soep straks maken. Kan ik er ook linzen erbij doen? zoja….vanaf het begin en dan meepureren of anders?

  6. posted by sadiye on 03-09-2010

    ja je kan de linzen ergewoon bij doen ;)succes

  7. posted by sadiye on 03-09-2010

    gewoon vanaf het begin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.