Vanilie griesmeelcake
2010-11-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.4 / 5)
27 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Ja -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- benodigheden:
500 gram fijn griesmeel
1 liter vanilievla (geen mager of light)
1 longdrinkglas plantardige zonnebloemolie
1 longdrinkglas suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes bakpoeder
4 eieren
voor de garnering gemalen kokos en jam
maar je kun er ook ander garneringen voor gebruiken bijvoorbeeld noten.
Method
Step 1
Je voegt de olie, suiker, vanilie suiker, bakpoeder en eieren bij elkaar. Dit ga je met een garde roeren tot het een gele massa wordt.
Dan voeg je de griesmeel en vanilievla toe en dit roer je door totdat de massa glad is niet met een staafmixer want het beslag is al luchtig genoeg.
De over op ong 170 graden voorverwarmen.
Voeg het beslag in een ronde of vierkante cakevorm maar bestrooi de cake vorm wel wat met griesmeel zodat hij niet plakt.
Laat de cake een uur in de over maar controleer wel na een half uur af en toe!
Zodra en cak goed gerezen is en goudbruin is dan even prikken of het niet nog beslag aan je mes of sateprikker blijft hangen.
Even de cake laten afkoelen en versieren met de jam en cocos!!
Veel succes!!
posted by koken20 on 20-11-2010
hmm ziet er heerlijk uit,ik ga hem deze week inschAllah proberen.
bedankt voor et recept;)
posted by martine on 21-11-2010
lekker ga hem zeker een keer maken
posted by houdabak on 29-11-2010
ben benieuwd of hij goed is gelukt denk van wel keep me posted!
posted by selwa29 on 06-01-2011
ziet er heel lekker uit.
hoe veel is ml is een longdrink glas???
GROETJES
posted by amber20 on 03-02-2011
In 1 longdrinkglas zit 225 ml; persoonlijk gebruik ik altijd iets minder dan dat wanneer ik mijn basboussa (vanille-griesmeelcake) maak.
groetjes,
AMBER