Turkse pizzaa
2007-09-19- Cuisine: Turkse
- Course: Lunch, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 50m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
salam ik heb hier een recept van Turkse pizza….
Ingredients
- - 400 gram meel
- 120 ml water
- 20 gram zout
Turkse topping:
- 2 paprika's (rood en groen)
- 1 ui
- 2 tomaten
- Verse gehakte peterselie
- 150 gram Lams of runder gehakt
- zwarte peper
- rode peper
- zout
- knoflookpoeder en knoflook tenen
- olijf olie
Method
Step 1
Begin met het deeg; doe de bloem in een kom en voeg daarbij langzaam het lauwe water toe. Snuf zout erbij en goed kneden tot je een mooie gladde droog vette deegbol krijgt.
Verwarm je oven naar de 200+ graden.
Snij de paprika's, uien en tomaten zo klein mogelijk en doe ze in een kom. Doe hierover wat knoflookpoeder en zout.
Gehakt rauw bij de kom voegen en samen met wat zwarte peper en gehakte peterselie heel goed door elkaar mengen.
Op een met bloem in gesmeerde houten plank kun je kleine bolletjes deeg uitrollen tot een dunne lap. Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van zo'n 3 a 4 milimeter. Letop dat je pizza bodem los op de houtenplank blijft liggen anders nog wat extra bloem erop strooien.
Op de dunne turkze pizza bodem smeer je nu een beetje van het mengsel wat je zojuist gemaakt heb. Letop dat de bodem niet te veel aan de bodem plakt anders krijg je hem niet meer los, beetje bloem over de plank strooien is de oplossing.
De pizza in een loei hete oven (200 graden of meer) en in 8 tot 10 minuten afbakken... erg afhankelijk van de oven. Letop dat deeg en gehakt gaar zijn.
Turkse Pizza's serveer je met een beetje gesneden ijsbergsla en knoflooksaus. Deze maakte ik van een beetje mayo, water voor wat dunner, beetje basilicum en een hoop knoflookpoeder. Rol hem op, en eet hem op....
ik hoop dat je het lekker zult vinden.. Ramadan mobrok..
Beslemaa
posted by amientje on 24-09-2007
selam alejkum echt heerlijk bedankt voor het recept
posted by Mievrouw on 27-09-2007
thanX !
x. Anissa
posted by wafae_gril on 02-11-2008
ik heb een vraagje wat is peterselie ??
posted by paulien7 on 03-11-2008
zelfe als korriander maar dan pterselie overal te krijgen turk ah
posted by juiken on 03-12-2008
salam alikom ik heb een vraag moet je geen gist bij doen
posted by juiken on 04-12-2008
salam doe je niet eerst bakken die gehakt en de groenten eerst koken en moet je geen gist bij doen inde deeg aub terug sturen ik ga vandaag maken
posted by juiken on 04-12-2008
en hoe veel minuten moet je in de oven
posted by Amateur on 05-09-2009
peterselie is qosbar volgens mij of m3adnous
posted by Amateur on 05-09-2009
trouwens..moet ik tomaat uit blik gebruiken, zoals bij de normale pizza of moet ik echt verse tomaten gebruiken. Het klijkt me anders niet echt smeerbaar om dat zonder gepureerde tomaat over de deeg te doen?