Loader

Turkse pizzaa

2007-09-19
  • Prep Time: 50m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

salam ik heb hier een recept van Turkse pizza….

Ingredients

  • - 400 gram meel
    - 120 ml water
    - 20 gram zout
    Turkse topping:
    - 2 paprika's (rood en groen)
    - 1 ui
    - 2 tomaten
    - Verse gehakte peterselie
    - 150 gram Lams of runder gehakt
    - zwarte peper
    - rode peper
    - zout
    - knoflookpoeder en knoflook tenen
    - olijf olie

Method

Step 1

Begin met het deeg; doe de bloem in een kom en voeg daarbij langzaam het lauwe water toe. Snuf zout erbij en goed kneden tot je een mooie gladde droog vette deegbol krijgt.

Verwarm je oven naar de 200+ graden.

Snij de paprika's, uien en tomaten zo klein mogelijk en doe ze in een kom. Doe hierover wat knoflookpoeder en zout.

Gehakt rauw bij de kom voegen en samen met wat zwarte peper en gehakte peterselie heel goed door elkaar mengen.

Op een met bloem in gesmeerde houten plank kun je kleine bolletjes deeg uitrollen tot een dunne lap. Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van zo'n 3 a 4 milimeter. Letop dat je pizza bodem los op de houtenplank blijft liggen anders nog wat extra bloem erop strooien.

Op de dunne turkze pizza bodem smeer je nu een beetje van het mengsel wat je zojuist gemaakt heb. Letop dat de bodem niet te veel aan de bodem plakt anders krijg je hem niet meer los, beetje bloem over de plank strooien is de oplossing.

De pizza in een loei hete oven (200 graden of meer) en in 8 tot 10 minuten afbakken... erg afhankelijk van de oven. Letop dat deeg en gehakt gaar zijn.

Turkse Pizza's serveer je met een beetje gesneden ijsbergsla en knoflooksaus. Deze maakte ik van een beetje mayo, water voor wat dunner, beetje basilicum en een hoop knoflookpoeder. Rol hem op, en eet hem op....

ik hoop dat je het lekker zult vinden.. Ramadan mobrok..

Beslemaa

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by amientje on 24-09-2007

    selam alejkum echt heerlijk bedankt voor het recept

  2. posted by Mievrouw on 27-09-2007

    thanX !
    x. Anissa

  3. posted by wafae_gril on 02-11-2008

    ik heb een vraagje wat is peterselie ??

  4. posted by paulien7 on 03-11-2008

    zelfe als korriander maar dan pterselie overal te krijgen turk ah

  5. posted by juiken on 03-12-2008

    salam alikom ik heb een vraag moet je geen gist bij doen

  6. posted by juiken on 04-12-2008

    salam doe je niet eerst bakken die gehakt en de groenten eerst koken en moet je geen gist bij doen inde deeg aub terug sturen ik ga vandaag maken

  7. posted by juiken on 04-12-2008

    en hoe veel minuten moet je in de oven

  8. posted by Amateur on 05-09-2009

    peterselie is qosbar volgens mij of m3adnous

  9. posted by Amateur on 05-09-2009

    trouwens..moet ik tomaat uit blik gebruiken, zoals bij de normale pizza of moet ik echt verse tomaten gebruiken. Het klijkt me anders niet echt smeerbaar om dat zonder gepureerde tomaat over de deeg te doen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.