Turkse linzensoep
2014-09-21- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 grote aardappel in blokjes
- 1 fijngesneden ui
- 1 rode paprika in blokjes gesneden ( optioneel)
- zout en peper naar smaak
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 kom rode linzen
- beetje olie
Method
Step 1
Doe een klein beetje olie in een grote pan. Voeg daar alle ingrediënten aan toe met uitzondering van de rode linzen. Bak dit even goed samen.
Voeg dan de rode linzen toe en 1 liter water. Breng dit aan de kook . Voeg evt water toe tussendoor als dit nodig is. Als alles goed gaar is dan met een staafmixer alles goed fijnmalen. Ik voeg zelf altijd wat extra sambal toe en bij het opdienen een klein beetje gedroogde peterselie of gedroogde munt als je hier van houd.
Je kunt evt. ook andere groenten toevoegen bv courgette of wortelen...