Loader

Turkse linzensoep

2006-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • ongeveer 250gram rode linzen
    1 eetlepel roomboter
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 theelepel met zout, rode en zwarte peper
    1 grote aardappel
    1 kleine ui
    1 kleine wortel

Method

Step 1

Was de linzen met lauw water. Vul de pan voor de helft met water en doe de linzen erin. Breng het water aan de kook. Schil de aardappel, wortel en ui en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze toe in de pan. Kook dit alles een halfuur lang en pureer daarna de soep tot er geen stukjes meer inzitten.

Doe dan 1 eetlepl roomboter in de pan wacht tot het gesmolten is en voeg daarna de tomatenpuree toe doe de kruiden erbij en roer het goed door. Giet als laatste de soep erbij en laat dit nog een halfuur koken.

Foto komt nog.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by miss france on 30-10-2006

    klinkt lekker, bedankt voor je recepten ben gek op turks eten

  2. posted by nador girl on 22-09-2007

    smaakt die dan echt als die van een turks resturant? want ik ben daar namelijk gek op

  3. posted by esmi_danielle on 05-12-2008

    ik had alleen geen wortel in huis, maarzonder smaakt die ook nog lekker

  4. posted by shma1 on 02-08-2011

    salaam alaykum
    kan het ook met linzen uit blik(pot)
    en moet het dan meer zijn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.