Turkse linzensoep
2006-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- ongeveer 250gram rode linzen
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel met zout, rode en zwarte peper
1 grote aardappel
1 kleine ui
1 kleine wortel
Method
Step 1
Was de linzen met lauw water. Vul de pan voor de helft met water en doe de linzen erin. Breng het water aan de kook. Schil de aardappel, wortel en ui en snijd deze in kleine stukjes en voeg deze toe in de pan. Kook dit alles een halfuur lang en pureer daarna de soep tot er geen stukjes meer inzitten.
Doe dan 1 eetlepl roomboter in de pan wacht tot het gesmolten is en voeg daarna de tomatenpuree toe doe de kruiden erbij en roer het goed door. Giet als laatste de soep erbij en laat dit nog een halfuur koken.
Foto komt nog.
posted by miss france on 30-10-2006
klinkt lekker, bedankt voor je recepten ben gek op turks eten
posted by nador girl on 22-09-2007
smaakt die dan echt als die van een turks resturant? want ik ben daar namelijk gek op
posted by esmi_danielle on 05-12-2008
ik had alleen geen wortel in huis, maarzonder smaakt die ook nog lekker
posted by shma1 on 02-08-2011
salaam alaykum
kan het ook met linzen uit blik(pot)
en moet het dan meer zijn