Turkse cake – IRMIK Tatlis
2012-10-13- Cuisine: Turkse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
44 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Het glas dat ik gebruik is 250 ml.
- 3 Eieren
- 1 Glas suiker
- 1 Glas yoghurt
- 1 Glas olie
- 2,5 Glazen van fijn griesmeel.
- 1 / 2 glas bloem.
- 1 Theelepel bakpoeder.
- 1 Pakje vanillesuiker.
Voor de siroop:
- 4 Glazen suiker.
- 4,5 Glazen water.
- Een paar druppels citroen.
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Breek de eieren in een kom van uw keukenmachine en voeg suiker (poedersuiker en vanillesuiker) toe, meng het mengsel tot het in volume verdubbeld.Terwijl je suiker en eieren mixt voeg je de olie, yoghurt, griesmeel, bloem en tenslotte de gist toe. Meng nog een minuut door.
Giet het mengsel in een ingevette bakplaat/schaal en laat ongeveer 25-30min bakken.
Ondertussen meng je de suiker en het water in een pan tot en breng je het aan de kook zodat zich een siroop vormt. Zodra het mengsel begint ge koken, voeg je de druppels citroensap toe. Kook opnieuw gedurende 10 minuten en laat het afkoelen.
Verwijder uw cake en laat vervolgens 5 min afkoelen. Giet daarna de helft van de siroop over de cake en wacht tot het wordt opgenomen door de cake. Daarna giet je het overige deel van de siroop erover.
Laat verder afkoelen en versier zoals je wilt, en gelijk serveren.
PS: de gebruikte schaal is geweldig ,zoals je kunt zien op de foto krijg je een grote plak cake.
posted by ien on 28-10-2012
lijkt me heerlijk,, maar is hij niet erg zoet?? en welke glazen gebruik je??
posted by xor on 29-11-2012
Marokkaanse theeglas
posted by rabia on 20-12-2015
In een Marokkaanse theeglas gaat ongeveer 200 ml. Of heb ik de verkeerde?