Turkse borek
2008-08-30- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 8
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Nee -
Gluten
Ja -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 225 gr. feta
* 225 gr. mozzarella
* 2 eieren
* 3 eetl. gehakte peterselie
* 3 eetl. gesnipperde bieslook
* 3 eetl. gehakte munt
* snufje nootmuskaat
* 225 gr. filodeeg
* 3-4 eetl gesmolten boter
* versgemalen zwarte peper
Method
Step 1
Rasp de kazen en klop de eieren los.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Doe feta in kom en schep er mozzarella en eieren doorheen.
Doe dan alle kruiden, wat peper en de nootmuskaat erdoor.
Snijd de stapel filobladeren in 4 repen van ongeveer 8 cm breed.
Bedek de repen op 1 of 2 na met een vochtige theedoek, anders droogt de boel uit terwijl je bezig bent.
Kwast 1 reep deeg tegelijk met wat gesmolten boter in.
Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg.
Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt.
Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan.
Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze een half uurtje tot ze goudbruin en bros zijn.
Zowel warm als koud lekker.
posted by bismilla on 05-10-2007
hallo met bisilla ik weet niet hoe ik moet beginnen kun je dat aan mij uitlegen hoe ik het kan doen want er staat alleen maar de ingredienten maar hoe ik het moet bereiden niet oke dit is mijn vraag.