Loader

Turkse borek

2008-08-30
  • Servings: 8
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 225 gr. feta
    * 225 gr. mozzarella
    * 2 eieren
    * 3 eetl. gehakte peterselie
    * 3 eetl. gesnipperde bieslook
    * 3 eetl. gehakte munt
    * snufje nootmuskaat
    * 225 gr. filodeeg
    * 3-4 eetl gesmolten boter
    * versgemalen zwarte peper

Method

Step 1

Rasp de kazen en klop de eieren los.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

Doe feta in kom en schep er mozzarella en eieren doorheen.

Doe dan alle kruiden, wat peper en de nootmuskaat erdoor.

Snijd de stapel filobladeren in 4 repen van ongeveer 8 cm breed.

Bedek de repen op 1 of 2 na met een vochtige theedoek, anders droogt de boel uit terwijl je bezig bent.

Kwast 1 reep deeg tegelijk met wat gesmolten boter in.

Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg.

Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt.

Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan.

Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is.

Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze een half uurtje tot ze goudbruin en bros zijn.

Zowel warm als koud lekker.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by bismilla on 05-10-2007

    hallo met bisilla ik weet niet hoe ik moet beginnen kun je dat aan mij uitlegen hoe ik het kan doen want er staat alleen maar de ingredienten maar hoe ik het moet bereiden niet oke dit is mijn vraag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.