Loader

Tunies koekje

2009-02-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500g bloem,
    3 of 4 eiren,
    1 eetlepel olie,
    1 eetlepel bloemenwater (zhar)hoeft niet,
    beetje zout,
    maizena,
    olie,
    honing

Method

Step 1

Doe de bloem in een kom. dan de olie en de zout, vervolgens doe je 1 voor 1 de eieren erbij. het deeg moet bij elkaar blijven doormiddel van het ei.dan laat je het een half uurtje rusten. bedek dan de gedeelte waar je het uitgaat rollen met maizena niet te veel het is alleen zodat het niet blijft plakken.

Rol het deeg uit en snij lange stroken en ongeveer 4cm breed. pak dan een strook en wikkel hem om je wijsvinger niet te strak dan wikkel je om de middelvinger dan je ringvinger dan je pink plak het laatste gedeelte met wat water dicht.

Als dat gedaan is bak je ze in olie goud achtig. Als dat gedaan is dompel je ze in de honing (honing kan je kopen maar kan je ook zelf maken.

Honing:
halve citroen
3 glazen suiker
2 glazen water

erg lekker maar het is wel een beetje lastig als je ze gaat wikkelen
ongeveer 10 stuks

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by nadia78 on 07-02-2009

    Salam mootje06, kun je er een foto bij plaatsen dan is het iets makkelijker denk ik om te maken. Echte honing is lekkerder dan zelf gemaakte toch??

  2. posted by mootje06 on 07-02-2009

    salam, ja als je de honing zelf maakt is het lekkerder, ik maak hem wel zelf. maar ik zal zorgen dat er een foto komt.

  3. posted by Amifati on 07-06-2009

    zonder foto is dat niet duidelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.