Tunies koekje
2009-02-07- Cuisine: Tunesische
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500g bloem,
3 of 4 eiren,
1 eetlepel olie,
1 eetlepel bloemenwater (zhar)hoeft niet,
beetje zout,
maizena,
olie,
honing
Method
Step 1
Doe de bloem in een kom. dan de olie en de zout, vervolgens doe je 1 voor 1 de eieren erbij. het deeg moet bij elkaar blijven doormiddel van het ei.dan laat je het een half uurtje rusten. bedek dan de gedeelte waar je het uitgaat rollen met maizena niet te veel het is alleen zodat het niet blijft plakken.
Rol het deeg uit en snij lange stroken en ongeveer 4cm breed. pak dan een strook en wikkel hem om je wijsvinger niet te strak dan wikkel je om de middelvinger dan je ringvinger dan je pink plak het laatste gedeelte met wat water dicht.
Als dat gedaan is bak je ze in olie goud achtig. Als dat gedaan is dompel je ze in de honing (honing kan je kopen maar kan je ook zelf maken.
Honing:
halve citroen
3 glazen suiker
2 glazen water
erg lekker maar het is wel een beetje lastig als je ze gaat wikkelen
ongeveer 10 stuks
posted by nadia78 on 07-02-2009
Salam mootje06, kun je er een foto bij plaatsen dan is het iets makkelijker denk ik om te maken. Echte honing is lekkerder dan zelf gemaakte toch??
posted by mootje06 on 07-02-2009
salam, ja als je de honing zelf maakt is het lekkerder, ik maak hem wel zelf. maar ik zal zorgen dat er een foto komt.
posted by Amifati on 07-06-2009
zonder foto is dat niet duidelijk