Tunesie tajine
2008-10-02- Cuisine: Tunesische
- Course: Voorgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 klein bosje peterselie
1 grote ui naar keus
6 teentjes knoflook schoon
4 aardappelen
2 eet lepels tomaten pure
1 eet lepel harissa
1 thee lepel zout
1 thee lepel zwarte peper fijn
1 eet lepel rashanoud
1 klein pakje paneermeel
1 flesje olie sla of zonnebloemolie
500 gram gehakt of kleine blokjes schapen vlees
6 tot 8 eieren mag ook meer
Method
Step 1
Je bakt het vlees in de olie naar keus
Je doet er de fijn gesneden ui bij
En ook de fijn gesneden knoflook 3 teentjes
En de tomaten pure en de harissa
En het zout en zwarte peper
Dat bak je samen tot een dik papje ontstaat
Mag niet aan branden lag vuurtje moet wel even sudderen
Als dat klaar is laat je het af koelen
Dan snij je de aardappelen in kleine blokjes
En bak je ze in olie niet te gaar als dat ook klaar is
Laat je dat ook af koelen
Nu pak je een diepe schaal
Daar doe je de fijn gesneden peterselie in
En ook de paneermeel 1 koffie bekker vol
En de ras el hanout en de 3 teentjes knoflook fijn gesneden
Je wacht tot alles koud is geworden
Nu ga je alles door elkaar roeren
En doe je de eieren er bij niet alles
Tot er en papje ontstaat nu doe je het in een bak vorm
En doe je de rest van de eieren er zo boven op
Niet klutsen gewoon zo
Even de oven voor verwarmen op 200 graden
En er in 30 minuten ongeveer
Als je er een mes in steekt en hij komt er schoon uit
Is ei klaar zo niet moet iets langer
Niet iedereen oven is het zelfde
Je ken ook kipfile en visfile soort en koe of schaap
Alles wat er staat moet je aan bakken
Je ken er ook kaas door doen
En je ken hem ook met gaar gekookte macaroni doen
Een klein bordje vol even af laten koelen en er door
posted by xor on 02-10-2008
loeloe, gebruik a.u.b. geen hoofdletters, leest niet lekker 🙁
posted by loeloe28 on 02-10-2008
HIJ STAAT AUTOMATIC AAN SORRY
posted by xor on 02-10-2008
uitzetten 🙂
posted by sara6 on 05-12-2008
Heb dit recept ooit gehad van een tante uit tunesie, met stukjes lever/hart is ie ook heerlijk
posted by hoi on 15-09-2009
schapenvlees, hart & lever zijn vies ieeek dat jullie dat eten bleeeeh
posted by riz on 15-09-2009
Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.
posted by riz on 15-09-2009
Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.
posted by fatimous on 27-09-2009
kan het ook zonder panneer meel
posted by charmoula on 08-12-2009
dit ziet er werkelijk verukkelijk uit!
posted by charmoula on 08-12-2009
Wat betekent RASHANOUD??
posted by charmoula on 08-12-2009
in plaats van wat kan je de macaroni doen?
posted by charmoula on 08-12-2009
bedoel je Ras el hanout met RASHANOUD??