Tunesie harissa
2008-10-01- Cuisine: Tunesische
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 7
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Ja -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 3 kilo rode vilvil =rode pepers
10 teentjes knoflook
2 eet lepels rashanoud
1 eetlepel zout
1 fles je olijfolie
Method
Step 1
Je moet de vilvil = pepers laten drogen, je ken ze rijgen en op hangen tot zo droog zijn hoe droger hoe beter voor de smaak. Als ze zijn gedroogd dan was je ze en haal je de stokjes er af en dan knip je ze klein en doe je ze in de stoompan, ze laten stomen tot ze weer zacht zijn daarna doe je ze in de keuken mixer.
Je ken zelf bepalen of je pure wil of een beetje grofe harissa wil, terwijl je het aan het mixen ben voeg je de schoon gemaakte knoflook er bij en de kruidens. Als je dat heb gedaan doe je alles bij elkaar in een shaal en doe je de olijfolie er bij, niet te veel de olijfolie doe je er door zo dat het niet snel zuur wordt dan ken je het langer bewaren in de koelkast.
Doe alles in een pot of portie in de vrieser als je het gaat serveren dan pas doe je er veel olijfolie bij. Hoe meer hoe minder pittig.
Als je klaar bent goed je handen wassen anders gaat het branden kijk uit voor je ogen.
het drogen van de vilvil = pepers twee tot drie weken
het is koud in nederland dus duurt het even hoe warmer
hoe sneller ze droog zijn
posted by loeloe28 on 01-10-2008
je ken het ook voor in je tunesie eten gebruiken of zo serveren of met tonijn
en harissa
posted by Lalakifech on 17-03-2010
waar kan je die vivil halen..?
posted by wil1960 on 18-12-2011
weet iemand waar je de vivil kan halen in arnhem?