Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen
2014-08-30- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 stuks tonijn biefstuk van elk 200 gram
marineren met:
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel peper
- beetje zeezout
- scheutje citroen sap
Mini aardappelen
Marinade voor de aardappelen:
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel hete peper
- 1/2 kurkuma
- 1/2 kilo tuinbonen
Voor het bereiden van tuinbonen:
- 3 takjes fijn gesneden peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- een scheutje olie
Method
Step 1
2 stuks tonijn biefstuk van elk 200 gram marineren met:
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel peper
- beetje zeezout
- scheutje citroensap
Dit een paar uur in de koelkast laten trekken.
Schil een paar mini aardappelen en kook ze half gaar.
Maak ju de marinade klaar voor de aardappelen:
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel hete peper
- 1/2 kurkuma
Marineer de half gekookte aardappelen hiermee en grill ze in 10 min op 250 graden in de oven.
Tuinbonen:
- 1/2 kilo tuinbonen
Dit stomen in de couscouspan.
Na het stomen in een koekenpan doen met :
- 3 takjes fijn gesneden peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- een scheutje olie
En bak dit in de koekenpan en prak het met je vork fijn.
Haal nu je tonijn biefstuk uit de koelkast en bak hem in de koekenpan met een scheutje hete olie.
Als ze aan beide kanten gaar zijn haal je ze uit de olie.
Gooi nu de helft van je olie weg.
Doe bij het resterende olie een beetje geraspte citroen, en een half geperst citroen.
Maak het dik met crème fraîche of kookroom en je hebt een heerlijk citroen sausje voor over je biefstuk!!