Loader

Toffeerepen

2008-12-04
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *125 g boter (kamertemperatuur)
    *125 g bruine basterdsuiker
    *125 g bloem
    *0,5 eierdooier
    *85 g pure chocolade
    *20 g hazelnoten gehakt
    *25 g amandelen gehakt
    *1/8 tl zout
    *1/2 tl vanille essence

Method

Step 1

Rooster de hele noten in een droge schone pan op het vuur totdat ze licht gekleurd zijn.
Sla de boter romig voeg de suiker toe en roer goed.
Voeg dan de halve dooier toe en zout en vanille en mix.
Doe dan beetje voor beetje de bloem erbij en meng goed.
Beboter een bakblik(19x28 cm).Deze hoeveelheid is goed voor dit blik, maar als je een groter blik hebt moet je even uitrekenen hoeveel je van alles nodig hebt.
Vul het bakblik met het wat taaie deeg. Het gelijk verdelen is een beetje moeilijk.
Aan het eind kan je met een vochtige lepel (bolle kant) het nog gladder strijken.
Smelt de chocolade die je eerst in kleine stukjes hebt gehakt in de magnetron op half vermogen, elke minuut roeren.
Strijk de chocolade over het deeg.
Strooi hierover de gehakte noten.
Zet het bakblik in een oven van 180ºC 15 minuten, daarna nog 5 minuten afgedekt met allufolie verder bakken.
Als je het blik uit de oven haalt is het nog zacht om te zien, maar ongeveer na een half uur kan je met een plastic mesje langwerpige stukken snijden, daarna weer half uur laten staan. Laat ze verder afkoelen op een snijplank en dan in een dicht bakje in de koelkast waar je ze verder bewaard.

recept voor 12 stuks

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.