Loader

Tiramisu met aardbeien

2012-06-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 eieren
    - 1 1/2 zakje vanille suiker
    - 2 pakjes mascorpone
    - 2 witte en 2 melkchocolade repen ( pure mag ook)
    - bakje aardbeien
    - 2 pakken lange vingers ( voor 2 lagen )
    - thee zakje (fruitsmaak bijv. bosvruchten of aarbeienthee)
    - aardbeien desertsaus van hero (0,83 cent bij Basvanderheijden)

Method

Step 1

Scheidt het eigeeel van de eieren in een glas of klein kommetje.

Het eiwit doe je dan in een grote kom. Mix het eiwit op hoge stand tot het schuimig is. gooi er daarna 1 en een halve zakje vanille suiker in en mix dit door het eiwit heen. voeg er nu een heel bakje mascarpone in. mix dit op een lage stand! doe er dan nog een bakje mascarpone in . als de dikke klonters een beetje kleiner zijn, kan je het op een hogere stand mixen zodat het een glad beslag wordt, zonder klonters. voeg er naar smaak een halve flesje desertsaus bij het beslag. dit krijgt dan een lichtroze kleurtje.

Doe water in een waterkoker. doe het in een diepe kom. doe er 2 zakjes thee in. gooi de 2 zakjes thee daarna weg.

Pak een grote schaal (hier komt de taart in). dep steeds lange vingers in de thee en zet ze goed naast elkaar (dep de lange vingers niet te lang in de thee want anders worden ze te waterig de volgende ochtend), als de schaal vol is doe je er een laag beslag op. het mag lekker vol. snij de aardbeien in plakjes en verdeel het over de taart. doe nu weer een laagje lange vingers. en dan weer het beslag. rasp de witte repen chocola en strooi het over de taart. dan weer de repen melk chocolade. strooi dit ook over de taart. in de hoeken heb ik kersen gebruikt. en in het midden aardbeien. (je kunt ook wat anders gebruiken als je dat liever hebt. ik heb een beetje aardbeien desertsaus over de aardbeien gedaan.

Doe de tiramisu in de koelkast. de volgende ochtend is het klaar om te eten.....

Eetsmakelijk !!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.