Loader

Tiramisu Cake roll

2014-12-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor SponsCake:
    - 5 eieren op kamertemperatuur (m size)
    - 150 gr kristalsuiker 
    - 130 gr bloem 
    - 1 theelepel bakpoeder
    Voor Tiramisu Vulling:
    - 130 gr kristalsuiker
    - 500 gr mascarponekaas op kamertemperatuur 
    - 375 ml slagroom
    - 1 tlepel vanille-extract 
    - 150 gr witte Chocolade (Geraspt)
    - 250 gr Fijn gehakt Aardbeien
    Voor het wekenbiscuit:
    - 1 kop vers gezeten gekoeld koffie of espresso.
    - Cacaopoeder voor het bestrooien.

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een grote rechthoekige bakblik of bakplaat met bakpapier.

- Doe de eieren en de suiker in een keukenmachine en klop op hoge snelheid tot deze dik, bleek en bijna wit van kleur is.

Zeef de bloem in kleine porties door de geklopte beslag, gebruik hiervoor een spatel zodat het deeg nog mooi luchtig blijft. Giet het beslag in een bakblik en verspreid het gelijkmatig naar de randen.

- Bak het beslag in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, enkel tot het een licht gouden kleur heeft. Haal het uit de oven en snij met een mes langs de randen van de blik om de biscuit te bevrijden van kanten. Verspreide en grote, schone theedoek over de biscuit. Fliptaart over en verwijderbakpapier (het verwijderen van het bakpapier voorkomt dat de taart begint te zweten). Rol voorzichtig de taart in een logboek, met behulp van de theedoek. Leg de biscuit op koeling rack om volledig om af te koelen.

- Om de tiramisu vulling te bereiden:

Klop de suiker, mascarpone, slagroom en vanille extract op hoge snelheid met behulp van een mixer tot het goed gemengd en dik en stevig is. 

- Wanneer biscuit is afgekoeld, ontrol je deze voorzichtig. Gebruik een lepel om koffie over hele biscuit gelijkmatig te verspreiden.

-Verdeel de vulling over de biscuit, en strooi de aardbeien en chocolade er ook over. En rolvoorzichtigde biscuit opdezelfdemanier waarop het je eerder hebt gerold. Plaatsoprechthoekig bord. Strijk een dunne laag mascarpone/slagroom aan de buitenkanten aan de zijkanten van de taart.

Doe de rest van mascarpone/slagroom in een spuitzak, met een ronde tip. Garneerde buitenkant van de taart na wens en bestuif het met cacaopoeder.

Plaats de taart in de koelkasten laat dit opstijven voor een paar uur of een heel nacht.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.