Thaise kippensoep
2005-10-10- Cuisine: Thaise
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 4 personen
2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte)
1 stuk jonge gember (3 cm in plakjes)
1 rode chilipeper in ringen
4 dl kokosmelk
150 gram kipfilet in blokjes
2,5 lepel vissaus
1 el limoensap
4 dl water Uit m'n boekkie,
maar je kan ook variëren, dus wat meer van dit en dat.
Method
Step 1
De 2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte), gember, chilipeper, kokosmelk en water in pan laten pruttelen voor 5 minuten.
Dan de rest toevoegen en laten koken tot de kip wit is ) 3 / 5 min. Ik doe er vaak rijst bij. Wat ook lekker is, is thaise basilicum erbij doen, er bovenop, bij het serveren. Maar is wel duur en moeilijk te krijgen.
Trouwens veel van de gebruikte kruiden kun je ingevroren (goedkoper) krijgen bij de Chinese toko’s… Zitten in Amsterdam op de wallen, maar goed, scheelt gewoon heeeeel veeeeel geld tov de Surinaamse toko.