Tajine van visballetjes in tomatensaus
2011-02-28- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Lekker en gezond; vis en de ontelbare gerechten die je er mee kunt maken…. Deze visballetjestajine kan je maken met elke witte vissoort die je lekker vindt, zoals kabeljauw, wijting, heek, etc…..
Ingredients
- - 500 gram witvisfilets (naar keuze, zie boven);
- 4 geperste tenen knoflook;
- 4 geraspte trostomaten;
- 4 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander;
- 4 eetlepels rijst;
- 5 eetlepels olijfolie;
- 1 eetlepel tomatenpuree;
- 1 koffielepel komijnpoeder;
- 1 1/2 koffielepel paprikapoeder;
- 2 laurierblaadjes;
- 1 groene of rode Spaanse peper;
- een handje groene olijven;
- zout en peper naar smaak.
Method
Step 1
Hak de visfilets fijn in een keukenmachine samen met 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout naar smaak.
Vermeng het vismengsel met 2 geperste tenen knoflook, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander, 2 eetlepels olijfolie en de rijst. Maak kleine balletjes van het mengsel en houd apart.
Bedek de bodem van een tajine (of een kookpan als je geen tajine hebt) met de geraspte tomaat vermengd met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de tomatenpuree verdund met een klein beetje lauw water, 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel paprikapoeder, de laurierblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.(af en toe omroeren)
Voeg er dan de visballetjes en de rode/groene spaanse peper aan toe, doe het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat op zacht vuur zachtjes koken tot de visballetjes gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
Voeg enkele minuten vóór het einde van de kooktijd de groene olijven toe en warm ze mee. Versier met dunne schijfjes (ingelegde) citroen en bestrooi met het restant van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
Dien op met daarbij verschillende salades en vers Marokkaans (of Turks) brood.