Loader

Tajine van ossenstaart met uien en kikkererwten

2011-02-05
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo ossen- of kalfsstaart;
    400 gram kikkererwten (1 nacht weken in water);
    2 uien;
    1-2 tenen knoflook;
    1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
    1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
    1 kaneelstokje;
    1 koffielepel kurkumapoeder;
    1 koffielepel gemberpoeder;
    1/2 koffielepel gemalen komijn;
    1/2 koffielepel peper;
    4 eetlepels zonnebloemolie/olijf-olie;
    zout naar smaak.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verhit in een snelkookpan de olie en braad daar de in stukken gesneden ossenstaart in aan.
Voeg de gehakte uien en de geperste tenen knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg er de specerijen, de fijngehakte verse koriander en platte peterselie en zout naar smaak aan toe en laat alles nog 5 minuten al omscheppend fruiten.

Laat de geweekte kikkererwten uitlekken en voeg toe.
Schep alles goed door elkaar.

Voeg water toe tot alles nét onder staat, doe het deksel op de snelkookpan en laat ongeveer 45 minuten koken.

Controleer dan of het ossenstaartvlees zacht is (het vlees komt van de botjes af) en de kikkererwten gaar zijn.

Schep het vlees op een mooie schaal en schep de uien, kikkererwten en saus er over en omheen.
Giet er evt, nog een klein scheutje olijfolie overheen en bestrooi met wat fijngehakte peterselie.

Dien kokendheet op met daarbij lekker Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.