Tajine souiri
2006-02-07- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4-6
Average Member Rating
(3.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 scharrelkip van 2 kg, in stukken gesneden
2 uien, fijngehakt
6 eieren
sap van 1 citroen
mespunt kurkuma
mespunt saffraandraadjes
1 kaneelstokje
tl gemberpoeder
1 bosje gladde peterselie, fijngehakt
1 volle tl koriander, fijngehakt
1 volle tl smen (ranzige boter)
1 theeglas arachideolie
tl zout
1 volle tl peper
Method
Step 1
Doe de stukken kip met de uien, kurkuma, saffraandraadjes, gember,
peterselie, smen, olie, het kaneelstokje, zout en de peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten. Na het fruiten kunt u de ingrediënten ook in een grote tajine overdoen. Zet het vlees, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat het 40 tot 45 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.
Breek ondertussen de eieren in een kom, klop ze los en zet ze weg.
Giet aan het einde van de kooktijd de inhoud van de pan in een tajine. Voeg het citroensap en de koriander toe. Roer alles goed door elkaar. Giet vervolgens de losgeklopte eieren over de kip en laat alles 10 minuten op een matig vuur koken. Serveer dit gerecht zeer heet. Geef er couscous met rozijnen bij.
posted by serenity on 08-02-2006
Mmm heerlijk, was afgelopen zomer nog in Essaouira, heerlijk eten, vooral door de ‘zit argan’ oftewel Arachide olie.
posted by nour on 11-02-2006
ja die saffraandraadjes hoe gebruik je het namelij ik heb deze bij de turken gekocht en nog een vraag wat is beter te bruiken draadjes of poeder saffraan
posted by ellouisa on 11-02-2006
draadjes geven smaak en kleur, die moet je vaak eerst even oplossen in wat water ofzo. Poeder geeft allen kleur en geen smaak.
posted by IngridSaida on 13-02-2006
Arachide-olie is gewoon sla-olie, gemaakt uit pinda’s. Argan-olie is heel wat anders en wordt gemaakt van argannoten, die alleen in Marokko groeien….
kijk maar hier: http://http://www.amal.be/flash_content/nl/
posted by Laloucha on 26-02-2008
Mmm.heerlijk ,arganolie. Weet iemand of je dat in amsterdam ook kan kopen?
Is het dan ook een beetje betaalbaar.
Liefs,Laloucha.
posted by shma1 on 03-03-2009
salaam
weet iemand waar ik ranzige boter kan krijgen of hoe ik het moet maken?