Loader

Tajine souiri

2006-02-07
  • Servings: 4-6
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 scharrelkip van 2 kg, in stukken gesneden
    2 uien, fijngehakt
    6 eieren
    sap van 1 citroen
    mespunt kurkuma
    mespunt saffraandraadjes
    1 kaneelstokje
    tl gemberpoeder
    1 bosje gladde peterselie, fijngehakt
    1 volle tl koriander, fijngehakt
    1 volle tl smen (ranzige boter)
    1 theeglas arachideolie
    tl zout
    1 volle tl peper

Method

Step 1

Doe de stukken kip met de uien, kurkuma, saffraandraadjes, gember,
peterselie, smen, olie, het kaneelstokje, zout en de peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten. Na het fruiten kunt u de ingrediënten ook in een grote tajine overdoen. Zet het vlees, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat het 40 tot 45 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.

Breek ondertussen de eieren in een kom, klop ze los en zet ze weg.
Giet aan het einde van de kooktijd de inhoud van de pan in een tajine. Voeg het citroensap en de koriander toe. Roer alles goed door elkaar. Giet vervolgens de losgeklopte eieren over de kip en laat alles 10 minuten op een matig vuur koken. Serveer dit gerecht zeer heet. Geef er couscous met rozijnen bij.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by serenity on 08-02-2006

    Mmm heerlijk, was afgelopen zomer nog in Essaouira, heerlijk eten, vooral door de ‘zit argan’ oftewel Arachide olie.

  2. posted by nour on 11-02-2006

    ja die saffraandraadjes hoe gebruik je het namelij ik heb deze bij de turken gekocht en nog een vraag wat is beter te bruiken draadjes of poeder saffraan

  3. posted by ellouisa on 11-02-2006

    draadjes geven smaak en kleur, die moet je vaak eerst even oplossen in wat water ofzo. Poeder geeft allen kleur en geen smaak.

  4. posted by IngridSaida on 13-02-2006

    Arachide-olie is gewoon sla-olie, gemaakt uit pinda’s. Argan-olie is heel wat anders en wordt gemaakt van argannoten, die alleen in Marokko groeien….
    kijk maar hier: http://http://www.amal.be/flash_content/nl/

  5. posted by Laloucha on 26-02-2008

    Mmm.heerlijk ,arganolie. Weet iemand of je dat in amsterdam ook kan kopen?
    Is het dan ook een beetje betaalbaar.
    Liefs,Laloucha.

  6. posted by shma1 on 03-03-2009

    salaam
    weet iemand waar ik ranzige boter kan krijgen of hoe ik het moet maken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.