Loader

Tajine met Dorade

2008-11-23
  • Yield: 3 tot 4 personen
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ik gebruik voor dit recept een tajine met een diameter van 23 cm.
    Voor marinade:
    - 4 teentjes knoflook 
    - half bosje kasbour (koriander)
    - half bosje ma3dnous (peterselie)
    - 1 theelepel paprika
    - 1 theelepel komijn
    - 1 theelepel peper
    - zout
    - sap van 1 citroen en klein glas water
    - 1/2 blokje knorr van vis
    Overige ingredienten:
    - 1 grote dorade of andere witte vis
    - 3 of 4 tomaten
    - 4 grote aardappels

Method

Step 1

Als eerst maak je de marinade. Alle ingredienten hiervoor in een mixer (of vijzel) doen en met de moulinex pureren.

Vis schoonmaken en vinnen en eventueel stukje staart eraf knippen (je kan dit ook in de winkel laten doen). Tomaat wassen en in dikke schijfjes snijden. Aardappel schillen en deze ook in schijfjes snijden.

Leg eerste een laagje tomaten in de tajine en hierop een laagje aardappelschijfjes. De vis leg je hier vervolgens op. Giet hier een beetje van de marinade over. Dan leg je hierop de overige aardappels en tomatenschijfjes.Vervolgens het restant van de marinade hierover gieten, evt kan je er nog een beetje water bij doen.

Deksel op tajine en op een laag tot middel vuurtje laten stoven totdat alles gaar is. Ik vind het lekker om op het laatst nog even in de over te zetten en laten grillen. Serveren met marokkaans brood (of stokbrood) en schijfjes citroen. Bismillah !!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by Ess21 on 15-12-2008

    De zijkanten van de vis 3 x insnijden. Hoe bedoel je? Ben geen ervaren kok hehe:)

  2. posted by MadamS on 08-01-2009

    in het vel van de vis een kleine inkeping maken zodat het vlees lekker gaar wordt. Maar als je geen grote vis heb hoef je dit niet te doen.

  3. posted by MadamS on 08-01-2009

    in het vel van de vis een kleine inkeping maken zodat het vlees lekker gaar wordt. Maar als je geen grote vis heb hoef je dit niet te doen.

  4. posted by RubenKooter on 28-01-2009

    dit ga ik eens een keer maken het lijkt me een lekker recept

  5. posted by justice83 on 07-10-2009

    heerlijk was het! zelfs mijn man vond het lekker, en dat zegt wat hahaha

  6. posted by sadiye on 07-10-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit

  7. posted by selwa29 on 02-01-2011

    mllekker ga het ook proberen incha-allah.

  8. posted by ladyr on 08-06-2011

    Ziet er heerlijk uit meid heb het gelijk aan mijn favorieten toegevoegd 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.