Tajine met Dorade
2008-11-23- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 3 tot 4 personen
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ik gebruik voor dit recept een tajine met een diameter van 23 cm.
Voor marinade:
- 4 teentjes knoflook
- half bosje kasbour (koriander)
- half bosje ma3dnous (peterselie)
- 1 theelepel paprika
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel peper
- zout
- sap van 1 citroen en klein glas water
- 1/2 blokje knorr van vis
Overige ingredienten:
- 1 grote dorade of andere witte vis
- 3 of 4 tomaten
- 4 grote aardappels
Method
Step 1
Als eerst maak je de marinade. Alle ingredienten hiervoor in een mixer (of vijzel) doen en met de moulinex pureren.
Vis schoonmaken en vinnen en eventueel stukje staart eraf knippen (je kan dit ook in de winkel laten doen). Tomaat wassen en in dikke schijfjes snijden. Aardappel schillen en deze ook in schijfjes snijden.
Leg eerste een laagje tomaten in de tajine en hierop een laagje aardappelschijfjes. De vis leg je hier vervolgens op. Giet hier een beetje van de marinade over. Dan leg je hierop de overige aardappels en tomatenschijfjes.Vervolgens het restant van de marinade hierover gieten, evt kan je er nog een beetje water bij doen.
Deksel op tajine en op een laag tot middel vuurtje laten stoven totdat alles gaar is. Ik vind het lekker om op het laatst nog even in de over te zetten en laten grillen. Serveren met marokkaans brood (of stokbrood) en schijfjes citroen. Bismillah !!!!!
posted by Ess21 on 15-12-2008
De zijkanten van de vis 3 x insnijden. Hoe bedoel je? Ben geen ervaren kok hehe:)
posted by MadamS on 08-01-2009
in het vel van de vis een kleine inkeping maken zodat het vlees lekker gaar wordt. Maar als je geen grote vis heb hoef je dit niet te doen.
posted by MadamS on 08-01-2009
in het vel van de vis een kleine inkeping maken zodat het vlees lekker gaar wordt. Maar als je geen grote vis heb hoef je dit niet te doen.
posted by RubenKooter on 28-01-2009
dit ga ik eens een keer maken het lijkt me een lekker recept
posted by justice83 on 07-10-2009
heerlijk was het! zelfs mijn man vond het lekker, en dat zegt wat hahaha
posted by sadiye on 07-10-2009
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit
posted by selwa29 on 02-01-2011
mllekker ga het ook proberen incha-allah.
posted by ladyr on 08-06-2011
Ziet er heerlijk uit meid heb het gelijk aan mijn favorieten toegevoegd 😀