Tajine met aardappels en prei
2014-09-20- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.
Ingredients
- - 3 aardappels (in kleine partjes gesneden)
- 1 prei fijngesneden
- 1/2 ui fijn gesneden
- 1 el harrisa (sambal)
- 1 tl zout
- Half tl paprikapoeder, gember, komijn,
- Snufje peper
- Snufje saffraan
- Droge peterselie
- Handje vol groene olijven
- 1 pepertje
- 1 tomaat in schijven of van die kleine tomaatjes zoals op de afbeelding
Benodigdheden en bereiding gehakt:
- 250 Gr gehakt
- Half tl paprikapoeder, gember, komijn, peper.
- Zout naar smaak
Method
Step 1
Doe een scheutje olie en olijfolie in de tajine en doe daarin aardappels, ui, prei en zout, meng alles goed en laat het voor een paar minuten bakken. Daarna doe je de rest van de kruiden bij en sambal en meng je alles goed.
Doe er dan gehakt, tomaten en pepertje op en ongeveer 100 ml water en doe de deksel op de tajine. Laat het koken voor ongeveer 20 minuten.
Kijk steeds of er genoeg vocht in zit, anders doe je er een beetje water bij. Doe na 20 minuten de olijven erop en laat het koken tot de aardappels gaar zijn.
Benodigdheden en bereiding gehakt:
- 250 Gr gehakt
- Half tl paprikapoeder, gember, komijn, peper.
- Zout naar smaak
Meng alles goed en maak er kleine balletjes van.